Boeing a primit cea mai mare comanda din istoria sa, in valoare de 26 miliarde de dolari, din partea operatorului aerian Emirates, informeaza Bloomberg. Compania americana va furniza 50 de aeronave 777, evaluate la 18 miliarde de dolari, cu optiunea de mai furniza alte 20.

Acordul semnat duminica, la Salonul Aerian din Dubai, impune inceperea livrarilor in 2015 cand operatorul Emirates va scoate din circulatie cateva aeronave mai vechi.

"Avem un plan ambitios si strategic de a continua cresterea retelei noastre internationale si, in special, de a mari rutele de cursa lunga", a declarat resedintele companiei Emirates, seicul Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

Emirates este deja cel mai mare operator de aeronave Boeing 777, avand in flota 94 de avioane si o comanda facuta anterior pentru alte 41. Compania este, de asemenea, cel mai mare cumparator de aeronave Airbus SAS A380, dupa ce a plasat o comanda de 90 de bucati.

Modelul 777 se dovedeste a fi cea mai profitabila aeronava Boeing, compania fiind nevoita sa creasca lunar productia pentru a face fata cererii. Potrivit companiei americane, ca urmare a contractului cu Emirates, anul acesta este cel mai profitabil de pana acum pentru Boeing 777, depasind recordul de 154 de comenzi din 2005.