Comisia Europeana a aprobat finantarea din fonduri europene pentru constructia autostrazii Lugoj-Deva, sectiunea Lugoj-Dumbrava de pe Coridorul IV Pan-European. Contributia europeana este de 177,4 milioane de euro pentru perioada 2011-2013. Proiectul prevede proiectarea, supervizarea si constructia unui tronson intre orasul Lugoj si comuna Dumbrava, in lungime de 27,47 km.

Aceasta autostrada va fi parte a autostrazii care va lega orasele Lugoj si Deva. Proiectul prevede constructia a 11,43 km drum de legatura, a 5 poduri, a unui viaduct, a 17 pasaje, a 4 noduri rutiere, a unui centru de intretinere si a unei zone de parcare si servicii. Prin constructia autostrazii Lugoj-Dumbrava, se estimeaza o reducere a timpului mediu de calatorie la 20 de minute si o reducere a ratei accidentelor cu 62,3%.

Finantarea nerambursabila pentru proiectul "Constructia autostrazii Lugoj-Deva (sectiunea Lugoj-Dumbrava)" este a treia aprobata de Comisia Europeana dupa ce in luna septembrie 2011 au fost aprobate contractele de finantare pentru autostrazile Nadlac-Arad si Orastie-Sibiu, contributia Uniunii Europene fiind de 724 milioane euro.

Contractul de proiectare si executie a lucrarilor pentru autostrada Lugoj-Dumbrava a fost semnat cu asocierea Tirrena Scavi SpA- Societa Italiana per Condotte d'Acqua SpA- Cossi Construzioni SpA, durata contractului fiind de 22 de luni iar termenul de finalizare al lucrarilor, anul 2013. Odata cu finalizarea lucrarilor de proiectare, lucrarile de executie pentru acest obiectiv vor fi demarate pana la sfarsitul acestei luni.