Producatorul de tevi TMK Artrom a semnat un contract de credit in valoare de 20 milioane de euro, pe o perioada de cinci ani, cu Banca Comerciala Romana, se arata intr-un comunicat al companiei.

Imprumutul la termen in valoare de 20 milioane de euro este sustinut printr-o garantie corporativa emisa de societatea mama, OAO TMK, si are ca scop optimizarea structurii actuale a datoriei detinute de TMK Artrom, in concordanta cu restructurarea strategica a portofoliului de credite.

De asemenea, BCR a extins facilitatile de care beneficiaza producatorul de tevi: plafonul pentru facilitatea de descoperire de cont a fost majorat de la 18,4 milioane de euro la 20 milioane de euro, iar scadenta a fost majorata de la unu la trei ani, iar pentru linia de scontare a biletelor la ordin, de la cinci milioane de lei la zece milioane de lei, cu scadenta de un an.

Totodata, BCR a acordat o noua linie de credit de trezorerie in valoare de trei milioane de euro, cu o scadenta de trei ani, in vederea acoperirii riscului de rata a dobanzii si de schimb valutar.

TMK Artrom, controlat de grupul siderurgic rus TMK, a obtinut un profit net de 61,3 milioane de lei in primele noua luni, dupa ce in perioada similara din 2010 a inregistrat pierderi de 7,4 milioane de lei. Cifra da afaceri a companiei a crescut cu aproape 38%, la 642,6 milioane de lei.