Compania americana Apple va inaugura marti la New York, un nou magazin Grand Central Terminal, care ar fi cel mai mare centru din lume al gigantului informatic.

Deschiderea noului magazin aflat in Manhattan, intr-una dintre cele mai aglomerate zone, vine cu doar cateva zile inainte de Black Friday, ziua in care se deschide oficial sezonul de cumparaturi de Craciun din America, scrie Daily Mail.

Potrivit site-ului 9to5mac, in noul magazin vor lucra 300 de angajati. Grand Central Terminal va fi al cincilea magazin al Apple din Manhattan si cel cu numarul 358 al companiei.

Se asteapta ca noul centru sa fie si cel mai aglomerat urmand sa fie vizitat zilnic de circa 750.000 de persoane. Dar, numarul vizitatorilor poate urca chiar si la un million pe zi, in perioada sarbatorilor.

Potrivit International Business Times, Apple va pastra designul specific cu mult alb, iar arhitectura Grand Central va fi una specifica secolului al XIX-lea.

"Mesele si scaunele seamana cu invelisul de sepie, in timp ceplafoanelesicandelabrelestralucitoarete fac sa te simti intr-un spatiu de lux", scrie sursa citata.

Un filmulet postat pe youtube prezinta cum arata Grand Central Terminal in luna august, inainte ca Apple sa inceapa lucrarile pentru cel mai mare magazin al sau.