OMV Petrom a contractat o linie de credit multivaluta in valoare de 930 milioane de euro, cu maturitate de trei ani si posibilitate de prelungire pentru inca doi ani, se arata intr-un comunicat remis BVB. Creditul va fi utilizat pentru acoperirea nevoilor generale ale companiei, inclusiv finantarea programului curent de investitii.

Acest imprumut inlocuieste liniile de credit in valoare de 875 milioane de euro, contractate in 2008 si 2009 cu scadenta in 2012 si neutilizate la data contractarii acestei linii de credit.

Reprezentantii companiei petroliere arata ca tranzactia a fost suprasubscrisa semnificativ, fiind initial lansata pentru o suma de 750 milioane de euro.

Datele prezentate mai arata ca, la data de 23 noiembrie, creditele contractate si neutilizate, disponibile grupului Petrom, se ridica la suma de aproximativ un miliard de euro. Totodata, la sfarsitul lunii septembrie, gradul de indatorare al Petrom era de circa 11%.

Tranzactia i-a avut ca lideri subscriitori si aranjori principali mandatati bancile BNP Paribas, BRD - Goupe Societe Generale, Citibank, Raiffeisen Bank International si Unicredit. Sindicatul de banci include in total un numar de 14 banci interne si internationale.