Noul termen de depunere a ofertelor pentru selectia managementului privat in companii de stat este 20 ianuarie. Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a modificat, la finalul anului trecut, calendarul procedurii de atribuire si unele dintre criteriile de calificare in proiectul de introducere a managementului privat in companiile cu capital majoritar de stat, potrivit Agerpres.

Decizia de modificare a fost luata in urma unei analize a problematicilor ridicate de mai multe companii de recrutare specializate, pentru a permite participarea cat mai multor companii experimentate din acest domeniu.

Astfel, MECMA, asistat de Pedersen & Partners si subcontractorii sai, Roland Berger si Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), a eliminat criteriul privind media cifrei de afaceri de minim 10 milioane euro pe ultimii trei ani, solicitat a fi indeplinit de fiecare companie dintr-o asociere.

Conform noilor criterii, o asociere de firme de executive search trebuie sa aiba o medie totala a cifrei de afaceri pe ultimii trei ani de minim 40 milioane euro, indiferent de cifra de afaceri a fiecarui asociat.

"Prin diminuarea acestor restrictii, Ministerul Economiei urmareste atragerea si motivarea celor mai mari firme de executive search la nivel mondial, precum si a companiilor de executive search cu prezenta regionala si cu expertiza deosebita in evaluarea si recrutarea de manageri de top in regiunea Europei Centrale si de Sud-Est si in Romania, pentru a participa la procedurile organizate", precizeaza Ministerul Economiei.

Proiectul de introducere a managementului profesionist in companiile cu capital majoritar de stat are ca obiectiv implicarea celor mai performante firme de executive search la nivel international in vederea selectarii unor manageri profesionisti pentru companiile de stat incluse in prima etapa a procedurii, respectiv pentru societatile Oltchim, Electrica Furnizare, Hidroelectrica si Romarm.