Vicepresedintele ANRE Eugen Georgescu, fostii secretari de stat in Ministerul Economiei Darius Mesca, Tudor Serban, Viorel Palasca si Victor Alesandru Dan, Stelian Banateanu (director in cadrul Ministerului Economiei), Ioana Apan (director in Ministerul Economiei), omul de afaceri Ioan Niculae si Marin Mirea (administrator la Interagro si presedinte al Organizatiei Patronale a Producatorilor de Ingrasaminte Chimice din Romania - Nitrofosfor) sunt printre cele mai importante nume de pe lista celor 40 de persoane urmarite penal pentru complot si subminarea economiei nationale, in afacerea InterAgro, potrivit Mediafax.

Pe 14 decembrie a inceput urmarirea penala pentru complot si subminarea economiei nationale impotriva urmatorilor:

Ioan Niculae, om de afaceri, presedintele InterAgro.

Marin Mirea, administrator la Interagro si presedinte al Organizatiei Patronale a Producatorilor de Ingrasaminte Chimice din Romania - Nitrofosfor.

Marcel Adrian Piteiu, director general Romgaz: A fost numit in functia de director general al Romgaz pe 15 ianuarie 2009 printr-un ordin semnat de Adriean Videanu. Detine si functiile de vicepresedinte PDL Medias si al organizatiei judetene Sibiu.

Viorel Palasca, secretar de stat pentru politica industriala in Ministerul Economiei in perioada 2007-2008: deputat PNL

Darius Mesca, fost secretar de stat pentru energie în MECMA în perioada 2005-2009: fost membru al Partidului Conservator, sustinut ulterior de PNL. In 2009 a fost sustinut de Guvernul Boc pentru functia de presedinte al Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS)

Alpar Kramer, fost director comercial al Romgaz: membru UDMR.

Tudor Serban, fost secretar de stat pentru energie şi resurse minerale MECMA în perioada 2009-2010, actual consilier si membru PDL

Stelian Banateanu, director general adjunct al Directiei de Politici Industriale in Ministerul Economiei.

Eugen Georgescu, Eugen Georgescu - vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), a ocupat functii de conducere in institutie multi ani la rand

Dan Victor Alesandru, apropiat al lui Ioan Nicolae si administrator al unor firme conexe domeniului gazifer. A fost numit la sfarsitul lunii ianuarie 2005, din partea PUR (in prezent Partidul Conservator), in functia de secretar de stat la MEC si a coordonat activitatea Departamentului Politici Energetice din cadrul ministerului.

Ioana Apan - director general adjunct, secretar general adjunct in Ministerul Economiei, fiind numita presedinte AGA a SNGN Romgaz in 23 iulie 2007, functie detinuta pana in 7 iulie 2009, cand a fost desemnata presedinte al CA SNGN Romgaz, pentru o perioada de patru ani. A fost si consiliera fostului ministru Codrut Seres.

Marius Untescu, director - Directia productie, transport si distributie energie electrica: actual membru AGA in Romgaz. In octombrie 2006 a fost numit administrator special al Termoelectrica de catre fostul ministru Codrut Seres. A mai fost si membru AGA de la Romgaz in perioada 2005-2009

Adriana Oros, sef serviciu OPSPI: numita in AGA in 10 februarie 2009, a facut parte din echipa de negociere a contractului de privatizare a Petrom.

Monica Mitu, consilier personal in Ministerul Economiei in perioada 2009-2010, numită în AGA în 20 octombrie 2009

Francisc Antal, fost sef al Directiei Juridice de la Romgaz, fost director general adjunct al Romgaz, secretar executiv PDL-filiala Medias. Sotia sa, Anca Antal, angajat Romgaz este, de asemenea, anchetata.

Toth Francisc, director general adjunct Romgaz: In aprilie 2008 a fost numit director general al Romgaz, anterior ocupand functia de director al Sucursalei de Interventii si Reparatii Operatiuni Speciale. In ianuarie 2009 a fost inlocuit cu Marcel Piteiu, fiind numit adjunctul acestuia.

Marius Leonte Veza, director economic Romgaz, membru sindicatului Romgaz

Eugen Mitea, fost director adjunct al Romgaz in perioda 2007-2008: este in prezent consilier local din partea PNL in Consiliul Local Sibiu.

Lucian Stancu, Director general adjunct Romgaz, anterior a ocupat functia de director in cadrul Romgaz

Corin Emil Cindrea, director in cadrul Romgaz, membru sindicat Romgaz si preşedintele clubului Gaz metan Mediaş

Lista persoanelor urmarite penal in acest caz este completata de Lucia Ionascu, Gheorghe Dimbean, Cornelia Sardan, Maria Mates, Ioan Floin Iagar, Ruben Diac, Nicolae Strava, Gabriela Ciobota, Ioan Marius Sabau, Viorica Bordeiu, Iulia Sacalean, Mihaela Rusu, Radu Dan Paltan, Ionut Bogdan, Ion Diaconu, Andrei Iancu Popescu, Forin Todoran, Mioara Zaineasi Rodica Bica.