"Intentia noastra este sa finalizam cealalta investigatie pe piata carburantilor la mijlocul anului, urmand sa parcurgem toate fazele procedurale pana in toamna", a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, raspunzand unei intrebari primite in cadrul intalnirii online cu cititorii HotNews.ro. Chiritoiu a afirmat in timpul unei conferinte de presa ca investigatia care tocmai s-a finalizat cu acordarea unei amenzi record s-a desprins din una mai mare inceputa in 2005. "Suntem pe punctul de a finaliza toate investigatiile care au mai mult de 3 ani", a mai spus Chiritoiu la intalnirea online.

Consiliul Concurentei a sanctionat companiile petroliere cu o amenda record de circa 205 milioane de euro, reprezentand 3% din cifrele de afaceri realizate in anul 2010, pe motiv ca s-au inteles intre ele sa scoata de pe piata un sortiment de benzina: Eco Premium.

"Investigatia este pornita in 2005 unde era o suspiciune legata de preturi, in 2009 a fost o inspectie inopinata unde au fost gasite aceste documente. Am desprins din investigatia mare, aceasta bucata", a declarat Bogdan Chiritoiu in timpul conferintei de presa in care a anuntat cuantumul amenzilor.

In acest an, investigatia derulata de Consiliul Concurentei pe piata comercializarii carburantilor a fost disjunsa in doua investigatii distincte.