Premierul Emil Boc a cerut ministrilor, in timpul sedintei de miercuri, sa intensifice dialogul cu partenerii sociali in comisiile de dialog social, a declarat Ioana Muntean, purtator de cuvant al Guvernului. Aceasta a mai spus ca Boc i-a solicitat ministrului de interne, Traian Igas, sa-i prezinte un grafic al consultarilor pe care le vor avea prefecturile cu partenerii sociali.

  • "Primul-ministru a solicitat ministrului de Interne sa ii prezinte un grafic al consultarilor pe care prefecturile le vor avea cu partenerii sociali in cadrul structurilor din teritoriu, la nivelul comisiilor de dialog social. Premierul a cerut si celorlalti ministri sa intensifice in aceasta perioada dialogul cu actorii sociali prin intermediul comisiilor din ministere", a spus Ioana Muntean.

Aceste cereri vin in urma declansarii protestelor din toata tara. De altfel, startul dialogului cu partenerii sociali l-a dat premierul Emil Boc in cursul zilei de marti, 17 ianuarie, cand a participat lareunirea Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social (Guvern, BNR, reprezentanti ai sindicatelor si patronatelor).