Zeci de localitati au ramas fara curent. Interventia echipelor Enel este ingreunata de blocajele din trafic

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Joi, 26 ianuarie 2012, 13:23 Economie | Companii

Ninsorile abundente si vantul puternic au lasat zeci de localitati fara curent in judetele Giurgiu si Ilfov. Potrivit Enel, la ora 12.00, erau afectate 6 localitati din judetul Ilfov si 60 de localitati din Giurgiu. In Bucuresti erau inregistrate 23 deranjamente colective. Problema este ca interventia echipelor Enel pentru restabilirea alimentarii cu energie electrica este ingreunata de accesul dificil in zonele respective si de vizibilitatea redusa. Accesul este dificil din cauza drumurilor inzapezite si a coloanelor de masini blocate.

 • In judetul Ilfov au ramas nealimentate total 1 LEA (linii electrice aeriene) si 5 LEA partial, 57 de posturi de transformare, fiind afectate 6 localitati (zonele Mihailesti, Darasti, Popesti Leordeni, Domnesti, Chitila).
 • In judetul Giurgiu au ramas nealimentate total 8 linii LEA (linii electrice aeriene) si 9 LEA partial, cu 199 posturi de transformare, fiind afectate 60 localitati (zona de nord a judetului Giurgiu – Ghimpati, Ogrezeni, Bolintin)
 • In Bucuresti erau inregistrate 23 deranjamente colective (Valea Alba, Soseaua Berceni), 2 transformatoare afectate (Mihail Sebastian), peste 600 sesizari.

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor se numara izolatori sparti, cordoane si conductoare rupte, tije retezate, copaci sau crengi cazute pe liniile electrice aeriene.

Sunt mobilizate in teren 82 echipe Enel Distributie Muntenia si ale contractorilor.

UPDATE 3 La ora 18:00, situatia se prezenta astfel:

 • In judetul Ilfov au ramas nealimentate total 1 LEA (linii electrice aeriene) si 2 LEA partial, 47 de posturi de transformare, fiind afectate 2 localitati (zona Pantelimon si Popesti Leordeni, Pipera-Tunari partial).
 • In judetul Giurgiu au ramas nealimentate total 6 linii LEA (linii electrice aeriene) si 7 LEA partial, cu 215 posturi de transformare, fiind afectate 40 localitati (zona de nord a judetului Giurgiu – Marsa, Goleasca, Bolintin Deal, Mihai Voda, Gradinari)
 • Iin Bucuresti erau inregistrate 13 deranjamente colective.

UPDATE 2 Enel Romania a creat o sectiune dedicata pe site-ul www.enel.ro, de unde pot afla informatii actualizate la fiecare doua ore despre situatia alimentarii cu energie electrica in zonele afectate – Bucuresti, Ilfov, Giurgiu, Constanta, Calarasi, Tulcea, Ialomita.

Ninsorile abundente si vantul puternic au lasat zeci de localitati fara curent in judetele Giurgiu si Ilfov. Potrivit Enel, la ora 16.00, erau afectate 4 localitati din judetul Ilfov si 44 de localitati din Giurgiu. In Bucuresti erau inregistrate 19 deranjamente colective. Problema este ca interventia echipelor Enel pentru restabilirea alimentarii cu energie electrica este ingreunata de accesul dificil in zonele respective si de vizibilitatea redusa. Accesul este dificil din cauza drumurilor inzapezite si a coloanelor de masini blocate.
 • In judetul Ilfov au ramas nealimentate total 1 LEA (linii electrice aeriene) si 5 LEA partial, 69 de posturi de transformare, fiind afectate 4 localitati (zonele Branesti partial, Varteju, Domnesti partial, Pipera-Tunari partial).
 • In judetul Giurgiu au ramas nealimentate total 6 linii LEA (linii electrice aeriene) si 8 LEA partial, cu 236 posturi de transformare, fiind afectate 44 localitati (zona de nord a judetului Giurgiu – Marsa, Goleasca, Ogrezeni, Bolintin Deal, Gradinari, Mihai Voda)
 • In Bucuresti erau inregistrate 19 deranjamente colective, peste 860 de sesizari.
UPDATE 1 La ora 14.00, erau afectate 8 localitati din judetul Ilfov si 56 de localitati din Giurgiu. In Bucuresti erau inregistrate 21 deranjamente colective. Problema este ca interventia echipelor Enel pentru restabilirea alimentarii cu energie electrica este ingreunata de accesul dificil in zonele respective si de vizibilitatea redusa. Accesul este dificil din cauza drumurilor inzapezite si a coloanelor de masini blocate.

    In judetul Ilfov au ramas nealimentate total 2 LEA (linii electrice aeriene) si 8 LEA partial, 126 de posturi de transformare, fiind afectate 8 localitati (zonele 1 Decembrie, Branesti, Afumati, Pantelimon, Varteju, Buciumeni, Domnesti, Chitila).
    In judetul Giurgiu au ramas nealimentate total 8 linii LEA (linii electrice aeriene) si 9 LEA partial, cu 195 posturi de transformare, fiind afectate 56 localitati (zona de nord a judetului Giurgiu – Ghimpati, Ogrezeni, Bolintin)
    In Bucuresti erau inregistrate 21 deranjamente colective, peste 700 sesizari.


Citeste mai multe despre   
Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU Bill Nichols, critic de film si pionier al studiului de film documentar: In timpul facultatii inca nu stiam ce voi deveni. Eu nu eram interesat sa fac bani, ci cautam implinirea. Si a durat o vreme sa imi dau seama.

Bill Nichols, critic de film american, profesor emerit si un pionier al studiului de film documentar contemporan a discutat in cadrul unui interviu despre visele si aspiratiile din tinerete, tehnicile din filmele documentare si influenta tehnologiei in industria cinematografica.
 • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Bill Nichols

1043 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  ENEL este o rusine.ANRE este o sluga. (Joi, 26 ianuarie 2012, 17:13)

  Ioana [anonim]

  Lipsa investitiilor reale conduce la stefl de probleme.Se carpeste cate ceva, sa tina pana la primul vant, prima ploaie sau prima ninsoare. Am fost obligat sa-mi platesc stalpul de electricitate si toate firele pentru a avea curent. Acum mi se furnizeaza 180V in loc de 230V, suficinet cat sa mi se strice toate electronicele si sa nu pot sa-mi fierb un ou. De 3 luni, eu si vecinii mei.
  ANRE care ar trebui sa intervina actioneaza ca niste aserviti, protejand compania ENEL si nu cetateanul obisnuit.Pur si simplu imi rad in nas, ca niste veritabili mafioti.
  Va mirati ca iesim in Piata Univestitatii ? Uitati unul dintre sutele de motive pr care voi, clasa politica, si extenisa voastra, functionarii si agentiile publice, ni le dati. Fara incetare.ZI de zi.
  ANRE ia atitudinem, da niste amenzi, controleza investitiile, fa ceva pentru romanii obisnuti.


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version