Viscolul puternic a lasat fara electricitate sase localitati din judetul Mehedinti si noua din Buzau, transmite presa locala. In judetul Mehedinti, zapada masoara peste un metru in unele localitati, iar satele Cârceni, Stânceşti, Bârlogeni şi Cearângul au rămas fără energie electrică, potrivit publicatiei Gazeta de Sud. De asemenea, in urma viscolului, in judetul Buzau, au fost afectate 9 localitati (Spataru, Glodeanu Sarat, Lacu Sinaia, Scarlatesti, Largu, Padina - partial, Sergent Ionel Stefan, Lunca, Rusetu), transmite News Buzau.

In localitatile din judetul Mehedinti, oamenii stau in bezna de mai bine de 24 de ore. "Ni s-a spus că este o defecţiune pe o suprafaţă mare, nu ştiu unde. Echipa care a venit să intervină a fost sesizată să verifice un stâlp cu firele căzute, dar nu a luat în seamă ce a spus localnicul şi a căutat defecţiunea în altă parte. Stăm fără lumină de 24 de ore", a declarat Vasile Buzatu, viceprimarul comunei Stângăceaua.

Potrivit raportului Filialei de Distributie a Energiei Electrice Electrica Distributie Muntenia Nord SA Sucursala de distributie Buzau, sunt afectate un numar de 39 de posturi de alimentare: LEA 20 kV afectate partial: 5 Glodeanu Sarat, Stalpu, Caragele, Ulmeni, Padina si LEA 20 kV afectate total: 1 Rusetu. Inca de aseara se actioneaza cu forte sporite pentru remedierea incidentelor si deranjamentelor aparute si alimentarea cu energie electrica a tuturor consumatorilor, cu 12 echipe mixte (S.D.E.E. Buzau si A.I.S.E.).