Franta a castigat contractul pentru vanzarea, catre India, a 126 de avioane de vanatoare Rafale, cu o valoare estimata la 12 miliarde de dolari, dar raman inca aspecte ce trebuie finalizate, a anuntat marti secretarul de stat francez pentru Comert exterior, Pierre Lellouche, citat de AFP.

"Am castigat contractul", a spus Lellouche, la postul de radio BFM, confirmand declaratiile unei surse guvernamentale indiene, dar "ramane de finalizat un anumit numar de lucruri". "Suntem intr-o faza de negocieri exclusive", a adaugat acesta.

Oferta producatorului francez Dassault a fost preferata celei inaintate de consortiul european Eurofighter, care produce avionul de lupta Typhoon.

Dupa acest anunt, actiunile Dassault Aviation au crescut cu peste 20% pe Bursa din Paris, in conditiile in care contractul cu India reprezinta primul succes in ceea ce priveste exportul avionului Rafale.

La ora 13,42 (12,42 GMT), titlurile Dassault castigau 21,72%, pana la 774,94 euro, in timp ce indicele CAC 40 castiga 1,52%.