Firma Tiriac Auto, detinuta de omul de afaceri Ion Tiriac, a cerut intrarea in insolventa a Mic.ro Retail SRL, firma prin care Dinu Patriciu a dezvoltat reteaua Mic.ro, pentru recuperarea unei creante de peste un milion de euro, scrie RTV.net.

Cererea de deschidere a procedurii de insolventa a fost inregistrata la Tribunalul Bucuresti, iar avocatii care reprezinta Tiriac Auto au obtinut preschimbarea termenului stabilit initial de instanta, adica luna martie. Astfel, noul termen este 21 februarie 2012.

"S-au incercat discutii cu oficialii de la Mic.ro, dar acestea au esuat. Speram sa nu se ajunga la insolventa. Exista o creanta pe care cei de la Mic.ro nu o contesta, dar invoca o imposibilitate temporara de a achita datoria. Dar asta nu impiedica Tribunalul ca in situatia in care nu a fost achitata datoria, sa fie deschisa procedura de insolventa", a declarat, pentru RTV.NET, Adrian Ghergulescu, partener al casei de avocatura Serban & Asociatii si care reprezinta Tiriac Auto in acest proces.

Banii pe care Tiriac Auto ii are de recuperat provin din asigurarea service-ului flotei de automobile Mercedes-Benz, folosita pentru reteaua de magazine mobile MIC.RO.

Mercadia, detinuta de Dinu Patriciu, a cumparat miniMax Discount in 2010, de la actionarii Real4You (Austria), Rainer Exel si Andreas Kampf, specialist in vanzari in cadrul grupului german Rewe, prezent in Romania prin Billa si Penny Market. Dinu Patriciu si fratele sau au pus bazele lantului de discount in 2004. Mercadia opereaza si magazinele Mic.ro.

O serie de furnizori au cerut deja in instanta falimentul Minimax Discount la Tribunalul Ilfov, potrivit informatiilor de pe portalul instantelor de judecata.

La Tribunalul Bucuresti sunt de asemenea peste 20 de dosare in care fosti parteneri de afaceri solicita recuperarea datoriilor acumulate. Printre ei si Dorna Lactate, Cafea Fortuna, Dr. Oetker sau Romaqua Group (Borsec). Discounterul - cu un numar de 550 de angajati si o retea de 44 de magazine - a incheiat 2010 cu pierderi de 14,5 milioane lei la o cifra de afaceri de 277 mil. lei, conform raportarilor la Ministerului de Finante.

Omul de afaceri a precizat ca nu este interesat de speculatiile din presa potrivit carora ar negocia vanzarea MIC.ro.

"Nu e vorba de insolventa ci de reorganizare judiciara, ceea ce e cu totul diferit. Procesul este in curs. Businessul va reporni dupa ce va fi restructurat. Detalii tehnice nu va pot da in acest moment pentru ca este un business care nu se face in piata publica, ci prin discutii si negocieri. Am citit ceea ce s-a scris in presa si va spun ca nu sunt deloc interesat de acele speculatii", a declarat pentru HotNews.ro Dinu Patriciu, care controleaza businessurile Minimax Discount si Mic.ro prin intermediul firmei Mercadia.