Contrabanda cu tutun a scazut la 13% de la 36% cat se inregistra in ianuarie 2010, a declarat luni la TVR Info Gilda Lazar, director Corporate Affairs la JTI Romania. Ea a subliniat ca la aceste rezultate s-a ajuns pentru ca actiunile autoritatilor au fost coordonate. Daca s-ar reduce aproape total contrabanda cu tutun s-ar putea recupera aproximativ 400 milioane de euro, a mai spus Gilda Lazar.

Directorul Corporate Affairs la JTI Romania a explicat si care au fost masurile care au dus la aceste rezultate pozitive: "In primul rand a fost un semnal foarte puternic la nivelul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii la care s-a pus problema combaterii contrabandei cu tutun si atunci institutiile au fost obligate sa se coordoneze, au fost modificari legislative majore, a existat un ordin comun al ministrului de Interne si al celui de Finante, s-a constituit un grup de lucru si s-a elaborat un plan strategic de combatere a fenomenului", a explicat Gilda Lazar.

Ea a dat exemplul contrabandei din piata, unde se vand cele mai multe tigari, sustinind ca politia locala si jandarmeria nu au atributii foarte clare in privinta controlului in piete.