Guvernul: In 2012 plafonul total al garantiilor de stat acordate prin Programul Kogalniceanu va fi de 1,2 miliarde lei

de     HotNews.ro
Marţi, 28 februarie 2012, 14:18 Economie | Companii

Guvernul a aprobat un plafon de 1,2 miliarde de lei pentru garantiile de stat oferite in 2012 firmelor care beneficiaza de facilitatile cuprinse in programul "Mihail Kogalniceanu". "Cardul Kogalniceanu" este un instrument care se aplica de anul trecut prin care sunt oferite garantii de stat pentru creditele bancare si prin care pot fi subventionate dobanzile la imprumuturile contractate.

Programul Kogalniceanu se axeaza pe doua componente:
  • Subventionarea a maximum 70% din rata dobanzii aferente creditului pe care un IMM doreste sa il acceseze, dar nu mai mult de 6,5% pe an;
  • Acordarea de garantii, de catre Fondul national de garantare, in numele si in contul statului, pentru maximum 80% din valoarea creditului pe care il ia o intreprindere mica si mijlocie.
Programul vizeaza sprijinirea accesului intreprinderilor mici si mijlocii la obtinerea de finantari pentru a suplini nevoile de lichiditate pe termen scurt.

  • "De la implementarea acestui program, care a inceput la 7 septembrie 2011, pana la sfarsitul anului,  au fost aprobate 222 de proiecte in valoare de 17,3 milioane de lei", a precizat Suciu.

Banii sunt asigurati din Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, a explicat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Programul Kogalniceanu pentru intreprinderile mici si mijlocii este un program multianual de incurajare a infiintarii si dezvoltarii IMM-urilor pe perioada 2011-2013, care consta in acordarea unei linii de credit, in valoare maxima de 125.000 lei/IMM/an, cu dobanda partial subventionata si, dupa caz, garantarea creditului de catre stat, ce vizeaza sprijinirea accesului IMM-urilor la obtinerea de finantari pentru a suplini nevoile de lichiditate pe termen de 1 an in vederea desfasurarii activitatii, cu posibilitatea prelungirii.


Citeste mai multe despre   
Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU Bill Nichols, critic de film si pionier al studiului de film documentar: In timpul facultatii inca nu stiam ca voi deveni. Eu nu eram interesat sa fac bani, ci cautam implinirea. Si a durat o vreme sa imi dau seama.

Bill Nichols, critic de film american, profesor emerit si un pionier al studiului de film documentar contemporan a discutat in cadrul unui interviu despre visele si aspiratiile din tinerete, tehnicile din filmele documentare si influenta tehnologiei in industria cinematografica.
  • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Bill Nichols

675 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version