Guvernul: In 2012 plafonul total al garantiilor de stat acordate prin Programul Kogalniceanu va fi de 1,2 miliarde lei

de     HotNews.ro
Marţi, 28 februarie 2012, 14:18 Economie | Companii

Guvernul a aprobat un plafon de 1,2 miliarde de lei pentru garantiile de stat oferite in 2012 firmelor care beneficiaza de facilitatile cuprinse in programul "Mihail Kogalniceanu". "Cardul Kogalniceanu" este un instrument care se aplica de anul trecut prin care sunt oferite garantii de stat pentru creditele bancare si prin care pot fi subventionate dobanzile la imprumuturile contractate.

Programul Kogalniceanu se axeaza pe doua componente:
  • Subventionarea a maximum 70% din rata dobanzii aferente creditului pe care un IMM doreste sa il acceseze, dar nu mai mult de 6,5% pe an;
  • Acordarea de garantii, de catre Fondul national de garantare, in numele si in contul statului, pentru maximum 80% din valoarea creditului pe care il ia o intreprindere mica si mijlocie.
Programul vizeaza sprijinirea accesului intreprinderilor mici si mijlocii la obtinerea de finantari pentru a suplini nevoile de lichiditate pe termen scurt.

  • "De la implementarea acestui program, care a inceput la 7 septembrie 2011, pana la sfarsitul anului,  au fost aprobate 222 de proiecte in valoare de 17,3 milioane de lei", a precizat Suciu.

Banii sunt asigurati din Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, a explicat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Programul Kogalniceanu pentru intreprinderile mici si mijlocii este un program multianual de incurajare a infiintarii si dezvoltarii IMM-urilor pe perioada 2011-2013, care consta in acordarea unei linii de credit, in valoare maxima de 125.000 lei/IMM/an, cu dobanda partial subventionata si, dupa caz, garantarea creditului de catre stat, ce vizeaza sprijinirea accesului IMM-urilor la obtinerea de finantari pentru a suplini nevoile de lichiditate pe termen de 1 an in vederea desfasurarii activitatii, cu posibilitatea prelungirii.


Citeste mai multe despre   
Intreb BT. Intalnire online: Credite pentru IMM-uri, in 2018. Doi specialisti raspund intrebarilor cititorilor, vineri, de la ora 12:00

Doi specialisti in credite pentru IMM de la Banca Transilvania raspund vineri, 15 decembrie 2017, de la ora 12.00 la intrebari puse de cititorii StartupCafe.ro si HotNews.ro, la o noua intalnire online "Intreb BT", pe tema creditelor pentru intreprinderi mici si mijlocii - IMM. Daniel Szekely si Marsela Petreus vor raspunde la intrebari pe teme precum planificarea creditarii, la inceputul unui nou an de business, tipuri de credite, in functie de nevoile afacerii, tipuri de garantii.
  • Pune intrebarile folosind formularul de comentarii de pe StartupCafe.ro

681 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă