Presedintele Traian Basescu afirma ca a "rupt orice legatura cu Petrom", in semn de protest "pentru excesul de profit pe care l-a avut intr-un an de criza". "Contractul (cu Petrom) e scris de asemena natura incat nu se poate face nimic" pentru reducerea pretului la carburanti, a precizat seful statului, la emisiunea "Dupa 20 de ani" realizata de Pro Tv.

Traian Basescu a fost intrebat de reporterii Pro Tv daca a venit cu masina personala la Palatul Cotroceni, unde a fost realizata emisiunea, si daca isi deconteaza benzina.

"Am venit cu Loganul (la Palatul Cotroceni, unde are loc emisiunea), eu pun benzina. Si la Logan si la Duster, pentru ca am si un Duster, eu pun benzina", a raspuns presedintele Basescu, adaugand: "Eu sunt cel care a rupt orice legatura cu Petrom ca semn de protest pentru excesul de profit pe care l-a avut intr-un an de criza".

El a afirmat ca a anulat o intalnire pe care trebuia sa o aiba "cu cei de la Petrom, pentru ca nu imi place politica lor, este incorecta".

"Sigur, nu poti cere unei firme sa fie 100% morala, dar nici nu poti sa-mi arunci in fata in fiecare zi ca pretul mondial al petrolului este de 120 de dolari barilul cand tu il extragi cu 16 dolari din Romania", a acuzat Traian Basescu.

Seful statului a precizat ca discutat in mai multe randuri cu conducerea companiei, "inclusiv cu presedintele austriac", si raspunsul a fost "sa vedem, sa discutam.

"Contractul e scris de asemenea natura incat nu se poate face nimic", a adaugat Traian Basescu.