Directorul general al SC Avioane SA Craiova, Marin Stancu, a fost eliberat, marti, din functie de catre ministrul Economiei, in urma unui protest spontan al salariatilor care a avut loc, luni, in curtea societatii, informeaza Agerpres.

Anuntul a fost facut de catre prefectul judetului Dolj, Nicolae Giugea, care a spus ca in functia de director general al SC Avioane SA Craiova a fost numit Ioan Sava, prin ordin al ministrului Economiei.

Aproximativ 300 de salariati de la Fabrica de Avioane Craiova au participat luni la un protest spontan in curtea societatii, care s-a incheiat dupa mai bine de trei ore, iar angajatii au reluat lucrul numai dupa ce prefectul judetului Dolj le-a dat asigurari ca revendicarile lor privind plata restantelor salariale vor fi imediat transmise Ministerului Economiei.

Angajatii SC Avioane SA Craiova au solicitat si demisia actualei conduceri a societatii pe care au acuzat-o de management defectuos.

Dupa discutiile avute cu reprezentantii salariatilor timp de mai bine de o ora, prefectul judetului Dolj s-a adresat salariatilor pe care i-a asigurat ca revendicarile vor ajunge chiar in cursul zilei de luni la Ministerul Economiei si ca ii va solicita ministrului Economiei, Lucian Bode, sa faca o vizita la Fabrica de Avioane.

"Impreuna cu cei care au fost desemnati de dumneavoastra sa avem dialogul si impreuna cu reprezentantii conducerii societatii am stabilit un set de probleme cu care va confruntati dumneavoastra. Voi inainta un material catre Ministerul Economiei si catre toate celelalte ministere care ar putea sa colaboreze cu dumneavoastra pentru ca este o forta de munca extrem de bine calificata pe care multi ar dori sa o aiba in intreprinderile lor si eu zic ca aceasta societate are mult de dat si de realizat ca valoare. Am stabilit ca acest material sa il redactam impreuna cu reprezentantii dumneavoastra ca sa nu omitem ceva", le-a spus Nicolae Giugea muncitorilor prezenti la protest.

Liderul de sindicat al SC Avioane SA Craiova, Victor Peta, a declarat ca va cere Ministerului Economiei sa urgenteze plata salariilor restante din luna mai 2011, precum si incheierea unor contracte care sa aduca profit societatii.

"Vrem un manager care sa ne dea de lucru, vrem sa stim ca pe data de 18 ale lunii ne luam salariile. Nu avem nevoie de un manager care se plimba prin tari straine. A fost in China si in Singapore in luna februarie, fara avizul consiliului de administratie al fabricii si nici nu stim ce a cautat acolo", a spus Victor Peta.

Protestul angajatilor SC Avioane SA Craiova s-a incheiat fara incidente.

Fabrica de Avioane din Craiova, care in 1990 avea aproape 5.000 de salariati, mai are acum 296 de angajati. Desi a fost scoasa la privatizare de nenumarate ori, actionarul majoritar este in continuare statul roman.