Privatizarea companiei Cupru Min este caracterizata de catre premierul Mihai Razvan Ungureanu drept efectul "credibilitatii unui guvern care abia s-a instalat" si al "unei frenezii economice care se naste din nou", acesta insistand asupra faptului ca statul a incasat de patru ori mai mult decat pretul scontat pentru o societate aflata in faliment, "o gaura neagra".

"Este un motiv de bucurie (...) sa vezi ca o companie in faliment, o gaura neagra, se poate vinde cu de patru ori pretul pe seama credibilitatii unui guvern care abia s-a instalat si, la cateva zile dupa aceasta, sa vezi un pachet minoritar de actiuni vandut intr-o suprasubscriere incredibila, de peste 150%, mie mi se pare ca sunt niste simptome bune. Probabil ca este o febra. Da, dar este febra unei frenezii economice care se naste din nou", a spus Ungureanu, potrivit Mediafax, la o conferinta pe teme economice.

Compania Roman Copper Corp. din Canada a fost declarata castigatoare a licitatiei cu strigare organizata de Ministerul Economiei pentru vanzarea pachetului de actiuni detinut la Cupru Min, reprezentand 100% din capitalul social al societatii. "Licitatia a fost adjudecata in favoarea firmei Roman Copper la pretul de 200,7 milioane de euro, pretul de pornire al licitatiei fiind de 57,3 milioane euro", a anuntat Ministerul Economiei.

Compania castigatoare a fost infiintata special pentru aceasta tranzactie, au declarat pentru HotNews.ro surse din sector.

Reprezentantii legali ai companiei Roman Copper Corp, castigatoarea licitatiei pentru Cupru Min, declara intr-un comunicat de presa ca firma a fost fondata de banca de investitii Bayfront Capital Partners.