Grupul francez Alstom a anuntat miercuri ca a semnat un contract in valoare de 69 de milioane de euro cu compania nationala a cailor ferate din Romania (CFR), pentru furnizarea de sisteme de semnalizare si electrificare, in cadrul proiectului de modernizare a cailor ferate, relateaza AFP, preluata de Le Figaro.

"Este primul proiect de semnalizare pentru Alstom in Romania. In plus, compania va dezvolta primul sistem de control al traficului in aceasta tara", a declarat directorul general al Alstom Transport in Romania, Gabriel Stanciu, intr-un comunicat.

Acest sistem va fi implantat la Arad si va permite gestionarea intregului trafic feroviar de la frontiera ungara pana la Timisoara, a adaugat Stanciu.

Alstom va livra toate sistemele de electrificare a cailor ferate pentru o suta de kilometri in vestul tarii, in zona Arad. Alstom s-a aflat in fruntea unui consortiu care a castigat un contract total de 248 milioane de euro pentru echiparea unui tronson de 41 de kilometri intre frontiera ungara, Curtici si Arad.

Romania s-a angajat intr-o vasta operatiune de modernizare a infrastructurii feroviare, in special in ceea ce priveste coridorul IV paneuropean, care leaga Germania de Istanbul.

Obiectivul este ca trenurile de pasageri sa circule cu o viteza de 160 km/ora iar cele de marfa cu 120 km/ora.

Alstom Transport are 25.500 de angajati in intreaga lume si a realizat o cifra de afaceri de 5,6 miliarde de euro in anul fiscal 2010-2011, potrivit cifrelor furnizate de companie.