Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, a dispus Corpului de Control din minister, sa efectueze un control la Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime (APMC) si la Compania Nationala Administratia Canalelor Navigabile (CNACN). "Situatia tensionata de la portul Constanta este in atentia noastra si de aceea facem toate eforturile pentru solutionarea conflictului. Controlul efectuat la CN APMC si CNACN ne va da imaginea clara asupra situatiei pentru a fundamenta deciziile de ordin administrativ", a declarat Nazare.

Directorul general al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta, Aurelian Andrei Popa, a fost sechestratluni dimineata timp de o ora si jumatate de catre sindicalisti, in timp ce se afla in autoturismul de serviciu in parcarea companiei, anunta Agerpres. Sindicalistii din cadrul CNAPMC Constanta au intrat in cea de-a cincea saptamana de proteste, dupa ce administratia companiei a esuat in toate incercarile de aplanare a conflictului cu sindicatul.

Revendicarile sindicalistilor se refera la nerespectarea unor prevederi din contractul colectiv de munca, inclusiv modificarea programului de lucru.