Noul ministru al economiei, Daniel Chitoiu, sustine ca va fi controlata activitatea fiecarei companii de stat. Aceste controale ar putea sa se lase cu demiterea directorilor de la aceste companii. "Vor fi schimbaţi toţi directorii care au furat şi au fost numiţi politic", a afirmat Chiţoiu. Acesta sustine ca in locul celor demisi nu vor ajunge persoane numite pe criterii politice. "Pana acum nu am numit pe nimeni politic", a spus el. Chiar daca din aceasta afirmatie reiese ca a facut anumite numiri de directori, Chitoiu a adaugat ca, pana in prezent, nu a inlocuit pe nimeni.

Directorii marilor companii de stat nu au fost inca demisi, insa nu acelasi lucru se poate spune despre membrii consiliilor de administratie. Noul Guvern a demarat actiunea de schimbare a componentei consiliilor de administratie de la companiile de stat. O astfel de modificare a avut loc la Hidroelectrica, oamenii numiti de fostul ministru al economiei, Lucian Bode, fiind nevoiti sa lase locul unor noi membri agreati de noua putere, potrivit unor surse din domeniu.

Chitoiu sustine ca au fost adusi in consiliul de administratie doar profesionisti. Precizam ca un proaspat administrator la Hidroelectrica este Remus Vulpescu, de profesie avocat. Altul este Iulian Butnaru, secretar general adjunct PNL. Potrivit Revistei 22, Iulian Butnaru este un personaj controversat, fiind fost sef al Corpului de Control al Vamilor sub Nini Sapunaru si directorul adjunct al Directiei Supraveghere si Control Vamal in perioada cand sef al vamilor era Gelu Stefan Diacon. Ionut Popescu, fost ministru de finante, a cerut demisia lui Iulian Butnaru si a altor sefi de vama asupra caruia planau suspiciuni ca se afla in grupul celor care protejau coruptia din reteaua vamala.

Chitoiu a precizat ca a fost nevoie de schimbarea membrilor CA de la Hidroelectrica pentru ca era nevoie de o noua comisie de renegociere a contractelor cu "baietii destepti". Ministrul Economiei promite ca va face cunoscute rezultatele acestor renegocieri pe 18 mai.