Premierul Victor Ponta sustine ca "activitatea infractionala" a lui Adriean Videanu si a altor persoane care au incheiat contractele cu Hidroelectrica reprezinta "cea mai grava ilegalitate din ultimii 22 de ani", prin care "sute de milioane de euro nu au ajuns la Hidroelectrica si in bugetul tarii", informeaza Mediafax.

"Cea mai grava ilegalitate din ultimii 22 de ani, dupa parerea mea, este activitatea infractionala coordonata de Adriean Videanu si de alte diverse persoane prin incheierea contractelor bilaterale cu Hidroelectrica sau, mai pe intelesul tuturor, cu baietii destepti. Aia este cea mai grava pentru ca vorbim de sute de milioane de euro care nu au ajuns la Hidroelectrica si in bugetul tarii si au ajuns probabil la Videanu si la prietenii sai", a afirmat Victor Ponta, vineri seara, intr-o conferinta de presa la Ploiesti.

Intrebat daca are dovezi in acest sens, premierul a raspuns ca are astfel de dovezi.

"Sunt contractele. Sigur ca da. Le are deja si Parchetul si noi o sa trimitem in saptamanile urmatoare toate documentele respective. Sa stiti insa ca domnul Videanu a avut grija sa se acopere, cu partenerii sai, cu tot felul de clauze ca daca le dam public ne dau in judecata, dar la Parchet si la justitie avem voie sa le dam si le dam", a afirmat premierul.

In ceea ce priveste procesul de calomnie pe care Adriean Videanu a anuntat ca i l-a deschis, Victor Ponta a spus ca Videanu i-a mai deschis "vreo patru procese pana acum".

"El le deschide la televizor. Domnul Videanu nu cred ca se apropie vreodata de vreun tribunal. Are o problema sa se apropie de un tribunal", a mai afirmat Victor Ponta.

Premierul a mai sustinut ca Adriean Videanu "e un mincinos" si ca acesta "a produs uriase prejudicii banului public" si ca primar, si ca ministru.

Democrat-liberalul Adriean Videanu a declarat, vineri, ca a luat decizia sa il dea in judecata pe premierul Victor Ponta pentru calomnie, aratand ca Ponta l-a acuzat fara dovezi ca are patru dosare la DNA si a semnat contracte cu "baietii destepti".

Totodata, Adriean Videanu a declarat vineri seara, intr-o interventie telefonica la Romania TV, ca ''nu s-a incheiat niciun contract cu 'baietii destepti' in timpul mandatului meu''. Fostul primar al capitalei a anuntat ca luni va face o solicitare catre DNA ca sa vada daca exista vreun dosar. Intrebat daca pot exista suspiciuni asupra sa, Videanu a sustinut ca, in timpul mandatului sau la Ministerul Economiei, a dat un ordin ministerial, astfel ca orice cantitate de energie sa se tranzactioneze la bursa.