Toma Bogdan Costreie, director general adjunct in Ministerul Economiei, a fost numit administrator special al combinatului chimic Oltchim, se arata intr-un comunicat al companiei transmis miercuri Bursei de Valori Bucuresti. Activitatea administratorului special se va realiza in baza contractului de mandat incheiat cu Ministerul Economiei si Oltchim.

Ordinul ministrului economiei, Daniel Chitoiu, referitor la instituirea procedurii de administrare special la Oltchim a fost publicat in Monitorul Oficial. Potrivit acestui ordin, administratorul special va trebuie sa ia o serie de masuri printre care identificarea unor active neutilizate care pot fi transferate sau vandute.

Remus Vulpescu, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), a anuntat saptamana trecuta ca Oltchim va intra in administrare speciala.

"Oltchim va fi introdusa in administrare speciala iar procedura va fi demarata in zilele urmatoare. Administrarea speciala presupune analizarea situatiei companiei si gasirea unor mecanisme financiare prin care sa fie rezolvata situatia societatii si sa fie platite salariile restante. Apoi combinatul va fi privatizat", a aratat Vulpescu.