Gigantul Yahoo! a anuntat luni seara ca noul sau CEO este Marissa Mayer, unul dintre sefii de la Google, companie unde a lucrat 13 ani ca director general.

"Consiliul de Administratie a fost de acord in unanimitate ca experienta fara precedent acumulata de Marissa in tehnologie si design fac ca ea sa fie seful necesar pentru Yahoo ! ", a comentat presedintele Consiliului, Fred Amoroso, intr-un comunicat de presa.

Doamna Mayer, in varsta de 37 de ani, va prelua functia de marti. Ea a fost anterior responsabil pentru cartografiere si localizare la Google, unde a fost mult timp seful motorului de cautare.

Angajata la Google din 1999, la un an dupa infiintarea companiei, ea a fost prima femeie inginer angajata de Google. A fost numita in urma cu trei luni in Consiliul de administratie al gigantului Wal-Mart.

Mayer a absolvit informatica la Universitatea Stanford, specializandu-se in inteligenta artificiala.

Fostul CEO al Yahoo!, Scott Thompson, a fost concediat de doua luni in urma, dupa o controversa iscata in urma unor inexactitati din CV-ul sau. Grupul a fost condus temporar de Ross Levinsohn.

Dupa anunt, actiunile Yahoo! au urcat cu 1,69% la 15.91 dolari, Yahoo! Cele ale Google au pierdut 0,33%.