Producatorul de telecomunicatii Alcatel-Lucent, care a suferit o pierdere de 254 de milioane de euro in trimestrul 2, a anuntat ca va majora planul de economii prevazut pana la finele anului 2013, inclusiv prin desfiintarea a 5.000 de locuri de munca, in intreaga lume, relateaza AFP. UPDATE: Grupul are 1.600 de angajati in Romania, insa dat fiind ca cei mai multi lucreaza pe partea de cercetare-dezvoltare este foarte posibil ca tara noastra sa nu fie afectata de reduceri, au spus reprezentantii Alcatel-Lucent Romania.

Acest anunt survine in conditiile in care industria franceza este confruntata cu o grava criza de competitivitate, reliefata de numeroase planuri de concedieri, printre care unul dintre cele mai mari este desfiintarea a 8.000 de locuri de munca de catre constructorul de automobile Peugeot.

Interogata de AFP, conducerea Alcatel-Lucent nu a oferit mai multe detalii asupra impactului social pentru acest grup, care are 78.000 de angajati, dar a subliniat ca aceste concedieri nu vor afecta capacitatea de cercetare si dezvoltare a societatii.

"Lansam astazi Programul Performanta pentru accelerarea acestei transformari si reducerea costurilor cu 1,25 miliarde de euro pana la finele anului viitor", a declarat directorul general Ben Verwaayen, citat in acest comunicat.

Grupul, care a anuntat in 17 iulie ca a inregistrat pierderi in trimestrul 2 si ca abandoneaza obiectivul de rentabilitate in acest an, a pierdut 254 de milioane de euro in intervalul aprilie - iunie, fata de un profit de 43 de milioane anul trecut, in aceeasi perioada.

Alcatel-Lucent a suferit o pierdere de exploatare de 86 de milioane de euro, fata de un profit de 22 de milioane anul trecut si cifra sa de afaceri a scazut cu 7,1%, la 3,5 miliarde de euro.