Peste patru sute de angajati ai Combinatului Mechel Campia Turzii vor fi disponibilizati, in lunile august si septembrie, din cauza lipsei comenzilor, acestia urmand sa primeasca trei salarii compensatorii, relateaza Mediafax.

Liderul de sindicat din cadrul Mechel Campia Turzii, Ioan Pascu, a declarat, marti, ca sindicalistii au cerut in instanta anularea deciziei de disponibilizare colectiva, dar au primit termen pentru prima infatisare abia in luna noiembrie.

"In luna iunie au plecat in somaj primii 308 angajati de la Combinatul Mechel Campia Turzii, dupa ce actionariatul rus a decis disponibilizarea colectiva a unui numar de 799 de persane pe fondul lipsei de comenzi. Incepand cu 20 august vor fi trimisi in somaj alti 250 de angajati, iar din 5 septembrie alti 188. Toti cei disponibilizati primesc cate trei salarii compensatorii. Noi am cerut in instanta anularea deciziei de disponibilizare colectiva, dar s-a stabilit luna noiembrie ca termen pentru prima infatisare. Pana atunci vor fi plecat toti", a spus Pascu.

Potrivit acestuia, in pofida unor intalniri intre actionariatul rus, sindicat si autoritatile judetene, nu a fost gasita nicio solutie de redresare economica a Combinatului Mechel Campia Turzii, astfel incat sa fie evitate disponibilizarile.

"La Mechel Campia Turzii se lucreaza in regim de avarie. Au mai ramas cam o mie de angajati¬, a spus liderul de sindicat.

Conducerea Mechel Campia Turzii anuntase, in luna martie, ca va trimite in somaj 799 de persoane, incepand cu luna iunie.

Grupul rus Mechel detine 86,56% din actiuni companiei din Campia Turzii. Grupul a intrat pe piata romaneasca in 2002 si mai detine combinatele Mechel Targoviste (COS), Ductil Steel Otelu Rosu, Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel Reparatii Targoviste.

Printre actionarii Mechel Campia Turzii se mai regasesc SIF Banat-Crisana (SIF1), cu 11,11% din titluri si AVAS, cu 1,02%.