Compania farmaceutica Antibiotice SA Iasi (simbol ATB, la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti) a incheiat primul semestru al anului 2012 cu o cifra de afaceri neta de 148,6 milioane lei, in crestere cu 7,3% fata de perioada similara a anului precedent.

In total cifra de afaceri, cea mai mare pondere revine vanzarilor realizate pe piata interna (77,5%), diferenta pana la 100% fiind detinuta de afacerile dezvoltate pe pietele externe (22,5%), in crestere fata de ponderea ce ii revenea in primul semestru din 2011 (18%).

Pentru aceeasi perioada a anului 2012, profitul net rezultat a fost de 25,8 milioane lei, cu 11% mai mare fata de profitul net obtinut in semestrul I din anul precedent.

"In aceasta ultima perioada compania a fost gestionata in baza programului de dezvoltare 2012 -2016, aprobat in Adunarea generala a actionarilor din luna aprilie a acestui an, in cadrul caruia o importanta deosebita este acordata dezvoltarii nomenclatorului de produse, internationalizarii afacerii, protectiei capitalului de lucru, gestionarii cheltuielilor operationale si programelor de dezvoltare a competentelor profesionale, cum este Scoala de vara a+. Acest tip de conducere bazat pe participarea managementului la luarea deciziilor, in baza unor planuri operationale anuale, cu obiective si criterii de performanta precise a permis realizarea unui profit net de 25,8 milioane lei, in crestere cu 11% comparativ cu semestrul I al anului 2011", a explicat Ioan Nani, Director General al Antibiotice.

Pana la 30 iunie 2012, compania avea achitate integral taxele si impozitele la bugetul de stat si bugetele locale, in valoare totala de 27 milioane lei.