McDonald's, al carui principal produs este hamburgerul, va deschide primele restaurante pentru vegetarieni ale grupului in doua centre de pelerinaj din India, in incercarea de a se dezvolta pe o piata unde vaca este animal sacru, iar consumul de carne de vita este interzis, anunta Mediafax, citand Financial Times. Cele doua restaurante vegetariene urmeaza sa fie deschise anul urmator in orasul Amritsar, unde se afla Templul de Aur, cel mai sfant loc al credintei Sikh, si in orasul Katra, punctul de plecare pentru hindusii care viziteaza altarul din munti al Vishnu Deva, al doilea cel mai aglomerat loc de pelerinaj din India.

Decizia McDonald's de a deschide restaurante complet vegetariene in cele doua locuri sfinte reflecta concesiile pe care marile lanturi fast-food le fac in India, unde incearca ofere servicii unei piete uriase formate din tineri si familii cu buget redus. "Un restaurant vegetarian are sens din toate punctele de vedere in locuri renumite ca destinatii de pelerinaj", a declarat un purtator de cuvant al McDonald's India.

McDonald's, grup care are ca emblema la nivel global un hamburger din carne de vita, a avut dificultati in a se dezvolta pe piata din India, unde multi hindusi venereaza vacile ca zeitati si nu mananca carne de vita chiar daca nu sunt vegetarieni.

Primul restaurant al McDonald's in India a fost deschis in 1996 si servea burgeri din carne de miel, la care s-a renuntat insa ulterior. In prezent, burgerii McDonald's in India includ doar carne de pui, insa lantul fast-food ofera si meniuri vegetariene.

Chiar daca se afla de peste un deceniu si jumatate in India, McDonald's are o retea de numai 271 de restaurante, pe care intentioneaza, insa, sa o dubleze in urmatorii trei ani.

McDonald's nu este primul lant strain de restaurante care renunta la carne pe piata din India. Subway a deschis prima unitate cu produse vegetariene intr-un campus universitar, iar Domino Pizza, cel mai mare lant fast-food din tara, are mai multe astfel de restaurante in regiuni populate de membrii religiei Jain, vegetarieni stricti.