Traficul aerian al principalei companii aeriene germane Lufthansa, cea mai mare din Europa, a revenit la normal sambata, dupa o zi de vineri neagra in care a avut loc o greva de amploare a personalului navigant comercial, in cadrul unui conflict privind revendicarile salariale, a anuntat sambata compania, potrivit AFP.

Potrivit anuntului, clientii Lufthansa nu se vor mai confrunta, pana la noi notificari, cu alte perturbari. Conducerea companiei si sindicatul personalului navigant comercial UFO au cazut de acord vineri seara sa apeleze la un mediator, o procedura clasica in conflictele de aceasta natura in Germania, care duce la suspendarea grevelor.

Compania aeriana s-a "pregatit pentru un program de zboruri obisnuit" sambata, iar acesta se desfasoara normal pana acum, a declarat un purtator de cuvant pentru AFP.

Aproximativ 15 zboruri prevazute pentru sambata au fost anulate preventiv.

Lufthansa si-a anulat peste jumatate din cele 1.800 de zboruri programate vineri, din cauza unei greve de amploare a personalului navigant de pe aeronavele comerciale, care solicita, intre altele, cresteri salariale.