Seful Oficiului pentru Participatiile Statului si Privatizare in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, crede ca vor exista cel putin trei oferte pentru privatizarea Oltchim. Vulpescu sustine ca spera ca una dintre oferte va apartine unei companii din Rusia. "Nu exclud, ba chiar imi doresc, sa fie o oferta de la o companie din Rusia, direct sau prin afiliati", a spus seful OPSPI. Pana in prezent au fost achizitionate 13 caiete de sarcini.

Ministerul Economiei a scos la vanzare pachetul de actiuni de 54,8% pe care il detine la Oltchim. In cadrul aceleiasi proceduri de privatizare, vor fi vandute si creantele de circa 1,8 miliarde de lei pe care le detin AVAS si Electrica asupra Oltchim. In acest fel, a fost schimbata strategia de privatizare a companiei. Strategia initiala prevedea privatizarea in urma majorarii capitalului social al Oltchim, prin conversia in actiuni a creantelor si prin emiterea de actiuni noi.

Premierul Victor Ponta l-a intrebat,la ultima sedinta de Guvern, pe ministrul economiei, Daniel Chitoiu, care este situatia in cazul privatizarii Oltchim in conditiile in care licitatia va avea loc pe 18 septembrie. "Problema Oltchim, domnul ministru, ceasul merge", s-a adresat Ponta catre Chitoiu, la inceputul sedintei de guvern de miercuri. Chitoiu i-a raspuns ca au fost achizitionate 12 caiete de sarcini". "Douasprezece? Doamne ajuta! Nu, nu spuneti 'douasprezece' la microfon, vreau sa ramana una si buna care, in primul rand, sa salveze locurile de munca si sa dea o perspectiva in termen mediu si lung pentru tot ceea ce inseamna Oltchim, Arpechim si tot ceea ce mai e de facut", a adaugat Ponta.