Firmele Aisa Invest si Chimcomplex, ambele detinute de omul de afaceri Stefan Vuza, si-au retras ofertele depuse in vederea cumpararii combinatului Oltchim. Astfel au mai ramas in cursa doar PCC si Dan Diaconescu. Contactat de HotNews, Remus Vulpescu, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), a spus ca este posibil ca firmele Aisa Invest si Chimcomplex sa nu renunte cu totul la privatizare si sa "vina cu oferte imbunatatite". Termenul limita pentru depunerea ofertelor de privatizare este joi, 20 septembrie, licitatia urmand sa aiba loc vineri, 21 septembrie.

Premierul Victor Ponta crede ca participantii la licitatia pentru privatizarea Oltchim vor genera un spectacol. "Pot sa anticipez ca va fi un spectacol, avand in vedere participantii.", a spus Ponta la inceputul sedintei de Guvern de miercuri. Pe de alta parte, premierul nu doreste ca si Guvernul sa fie parte din acest spectacol. "Ceea ce va cer este sa nu cadem noi intr-un spectacol mediatic", a precizat Ponta. Acesta i-a cerut ministrului economiei, Daniel Chitoiu, sa fie direct implicat in privatizarea care va urma.

Pana pe 17 septembrie, termenul limita initial, au fost depuse patru oferte de catre Aisa, Chimcomplex, PCC si Dan Diaconescu. PCC este actionarul minoritar de la Oltchim cu un pachet de 18,318%, Chimcomplex este o firma din grupul Serviciile Comerciale Romane (SCR), controlat de omul de afaceri Stefan Vuza, Aisa Invest este controlata tot de Stefan Vuza, iar Dan Diaconescu este realizator TV si politician.

Privatizarea Oltchim a fost amanata pana pe 21 septembrie, dupa ce Dan Diaconescu a cerut in instanta suspendarea procesului. Alte doua cereri de amanare au fost depuse de Gazprom si Pegamont Romania. Aceste cereri au aparut dupa ce Dan Diaconescu a atacat in instanta o hotarare a Adunarii Generale a Actionarilor de la Oltchim privind actualizarea creantei AVAS cu dobanzile aferente.