Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a declarat miercuri, la Ramnicu Valcea, ca exista mai multi investitori interesati sa depuna oferte pentru privatizarea SC Oltchim SA, "firme din vest".

Daniel ChitoiuFoto: Rompres

"Din informatiile noastre ar fi deja mai multi investitori interesati sa depuna ofertele pentru combinat, firme din vest, ma refer. Si cele doua firme romanesti care si-au retras momentan oferta pentru a veni cu imbunatatiri la ea maine. Vineri, in jurul pranzului, vom sti numele celui care va castiga licitatia de la Oltchim", a precizat Chitoiu, citat de Agerpres.

Ministrul Economiei a mai vorbit si despre ajutorul social de 1.400 de lei pe care il vor primi angajati de la Oltchim.

"Nu toti salariatii vor beneficia de acest ajutor social. Vor beneficia doar cei care au salariul sub salariul mediu brut pe economie care este de aproximativ 2.100 de lei. In ceea ce priveste restantele salariale, se vor achita din creantele pe care alte firme le au la Oltchim", a mai spus ministrul Chitoiu.

Referitor la repornirea combinatului, ministrul Economiei a indicat un interval cuprins intre doua si patru saptamani.

"Am discutat cu conducerea combinatului care are un plan de redeschidere treptata a instalatiilor. Trebuie mentionat insa ca este nevoie de un credit de 20 de milioane de euro pe care ni-l poate asigura o banca comerciala in urma depunerii unei garantii a statului roman la EximBank. Dar evident aici vom face o notificare catre Comisia Europeana", a adaugat ministrul Economiei.

La randul sau, liderul comitetului de criza de la Oltchim, Corneliu Cernev, a declarat ca este posibil sa fie discutat un plan de rezerva in cazul esuarii procesului de privatizare.

Potrivit lui Cernev, 's-ar putea apela la fondul de rezerva al Guvernului'.