Dan Diaconescu a anuntat joi ca depune o noua oferta pentru cumpararea combinatului Oltchim, sustinind ca si-a dublat oferta initiala, depusa la inceputul saptaminii. Diaconescu a mai anuntat ca ar fi atras un investitor strain "major" alaturi de el, care ar fi dispus sa investeasca doua miliarde de euro in Oltchim si Arpechim. Realizatorul OTV a mai spus ca va face public un document surprinzator despre Oltchim.

Reamintim ca astazi, 20 septembrie, e termenul-limita pentru depunerea ofertelor de privatizare a Oltchim. La termenul anterior (prelungit cu trei zile) au depus oferte 4 potentiali investitori.

Dan Diaconescu este competitorul-surpriza din acest proces. Fondator al televiziunii specializate in scandaluri OTV si al partidului PP-DD (cotat cu sanse majore de a intra in Parlament), Dan Diaconescu a realizat in ultimele doua saptamini o serie de emisiuni tv in care a prezentat documente si amanunte de culise despre Oltchim.

Dan Diaconescu a clamat ca va stringe bani pentru Oltchim printr-o subscriptie publica, sustinind ca "va reda Oltchim poporului" - un slogan similar cu manifestul partidului sau populist.