Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, la Slatina, unde viziteaza o fabrica detinuta de o companie rusa, ca si-ar fi dorit ca si la Oltchim Ramnicu Valcea sa fi investit tot o firma ruseasca, transmite Mediafax.

Premierul Victor Ponta se afla, impreuna cu ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, si cu ministrul delegat pentru mediul de afaceri, Mihai Voicu, la Slatina, la aniversarea a zece ani de cand societatea TMK Artrom, producatoare de tevi din otel, a fost preluata de compania ruseasca TMK.

La Slatina se afla, alaturi de oficialitati locale, si ambasadorul Federatiei Ruse in Romania.

Victor Ponta a declarat ca se bucura de investitiile pe care compania rusa le-a facut in Slatina si in Romania si le-a adresat ambasadorului Federatiei Ruse in Romania, dar si presedintilor companiei rusesti indemnul de a continua investitiile in tara noastra.

Totodata, Victor Ponta a declarat ca si-ar fi dorit ca tot o companie rusa sa fi fost cea care sa fi investit si la Oltchim Ramnicu Valcea, unde licitatia pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni a fost castigata de catre omul de afaceri Dan Diaconescu.

"O spun aici intr-un moment destul de special. Mi-as fi dorit, domnule ambasador, ca si la Olchim sa fi avut un mare investitor din Rusia. Nu s-a putut de data aceasta, ma gandesc in primul rand, asa cum ma gandesc si aici, la Slatina, la siguranta locurilor de munca, pentru cei de acolo, si la semnalul pozitiv pentru economia Romaniei, care are nevoie de semnale pozitive, si mai putin de spectacole mediatice care nu tin nici de foame, nici de frig, si nici nu ne-ajuta sa mergem mai departe. Ne dorim, la fel ca si dumneavoastra, trei lucruri de la TMK Artrom: salarii pentru angajati, profit pentru dumneavoastra si taxe la bugetul statului", a declarat premierul, sambata, la Oltchim.