Presedintele OPSPI, Remus Vulpescu, afirma ca, imediat ce Dan Diaconescu va plati cele aproape 45 de milioane promise pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni la Oltchim, acesti bani vor fi virati catre combinat, pentru plata salariilor si repornirea activitatii. Intrebat vineri seara la B1 TV daca are acordul Consiliului Concurentei si al Comisiei Europene pentru acordarea acestui ajutor de stat, Vulpescu a spus ca acordul va fi cerut in viitor.

Vulpescu a declarat in emisiunea Discutia Saptamanii de la B1 TV ca acordarea catre Oltchim a banilor obtinuti din privatizare ar reprezenta"un sprijin temporar care va fi returnat statului". Seful OPSPI nu a precizat insa in cit timp va fi obligat noul; proprietar al Oltchim sa returneze acest ajutor si nici care ar fi pirghiile prin care statul sa se asigure ca va fi primi inapoi banii.

In opinia sa, combinatul ar avea nevoie de circa 40 de milioane de euro pentru capital de lucru si plata salariilor restante.

In momentul in care ceilalti invitati in emisiune i-au atras atentia ca este vorba de ajutor de stat si ar trebui notificata Comisia Europeana, Remus Vulpescu nu a prezentat o explicatie foarte clara, sustinand ca exista "experti" care lucreaza deja la acest dosar.

Primul care a enuntat aceasta idee a fost chiar Dan Diaconescu, la finalul licitatiei pe care a cistigat-o. Remus Vulpescu a confirmat acordul OPSPI pentru acest ajutor in emisiunea lui Dan Tapalaga.