Plata pentru achizitia pachetului de actiuni de la Oltchim se va face la data semnarii contractului de vanzare-cumparare, se arata in oferta depusa de Dan Diaconescu, document obtinut de HotNews. "Ne angajam sa mentinem aceasta oferta valabila pentru intreaga procedura de privatizare, minim 180 de zile de la data depunerii ei, si ea va ramane obligatorie pentru noi si poate fi acceptata oricand inainte de expirarea perioadei de valabilitate", se mai precizeaza in document. Potrivit acestuia, alaturi de Diaconescu se afla un consortiu international cu o cifra de afaceri de peste 8,5 mld euro. Diaconescu precizeaza ca in urma studierii caietului de sarcini, intelege ca nu este obligatorie prezentarea unui plan de afaceri la momentul depunerii ofertei. Planul de afaceri va fi prezentat in termen de 2 zile din momentul castigarii licitatiei.

Diaconescu mai spune ca "alaturi de echipa noastra, formata din cei mai buni specialisti in domeniu, exista si un mare consortiu international cu cifra de afaceri in 2011 de peste 8,5 miliarde euro". "Expertiza, strategia si know-how-ului partenerilor va asigura succesul companiei, se mai arata in document.

De asemenea, Dan Diaconescu mai arata ca este dispus sa investeasca pana la 2 mld euro, avand ca scop atingerea unei cifre de afaceri de 10 mld euro/an intr-o perioada de 3-4 ani de la achizitionare, retehnologizare si optimizare a intregului ansamblu industrial. Diaconescu mai vrea sa mareasca numarul personalului la aproape 10.000 angajati, la care se vor adauga alte 20.000 de persoane in industria conexa.

Pe langa Oltchim, Diaconescu vrea sa mai preia Arpechim, minele de sare care aprovizioneaza Arpehim, Oil Terminal si societatea de transport Conpet. In plus, este dispus sa construiasca 2 CET-uri (unul de 160 MW la Rm. Valcea si unul de 120 MW la Pitesti).

Dan Diaconescu sustine ca dispune de suficiente resurese pentru a efectua platile. "Sursele de finantare privind pretul ofertei angajante sunt reprezentate de fonduri proprii si/sau imprumutate/atrase de subsemnatul din dorinta de a salva de faliment Oltchim pe de o parte si, pe de alta parte, de a aduce bunastarea salariatilor companiei".