Managerul privat al companiei Tarom va va fi anuntat saptamana viitoare, pe lista ramanand zece manageri de companii, toti din strainatate, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, citat de Agerpres: "Am avut cinci interviuri vineri, urmeaza sa mai avem cinci oameni intervievati luni, urmand ca pe saptamana viitoare, probabil vineri, sa dam numele managerului selectionat sa conduca compania Tarom. Toti sunt manageri, din pacate o spun cu durere, toti sunt straini, in short list-ul primit de la Pricewaterhouse Cooper toti sunt straini, toti cu o bogata experienta in domeniu, au mai condus companii importante in domeniul aviatiei."

"Toti sunt din domeniul aviatiei si unii chiar cu bune performante in a ridica o companie din pierderi, a o duce pe profit si pe urma chiar sa o vanda. Deci unii chiar sunt specialisti in a pune pe plus o companie si a o face frumoasa spre vanzare", a adaugat Ovidiu Silaghi.

Potrivit acestuia, in prima lista primita, care a cuprins 24 de persoane, se afla si un roman, insa numele lui nu s-a regasit si pe ultima lista, pe care se afla doar zece candidati. Ministrul Transporturilor a precizat ca s-a ales varianta companiei Pricewaterhouse Cooper, o entitate independenta de minister, pentru eliminarea suspiciunilor privind interesele politice.

"Nu vrem sa privatizam tot Taromul, doar 20% din el si vom avea si pe aceasta tema discutii cu cateva companii interesante dupa ce vom fixa managerul privat", a incheiat Ovidiu Silaghi.