Mihai Balan, fostul director al CET Govora, a fost ales marti, in sedinta Consiliului de Administratie de la Oltchim, director interimar la SC Oltchim SA, a anuntat secretarul de stat Rodin Traicu, citat de Agerpres.

Mihai Balan va trebui ca pana la 12 octombrie sa prezinte un plan de pornire a combinatului chimic de la Valcea. Ziua de 12 octombrie a fost, de altfel, anuntata de Rodin Traicu drept data la care combinatul valcean isi va reporni efectiv activitatea si vor fi achitate si salariile restante ale muncitorilor.

Mihai Balan, de profesie inginer, ocupa de mai bine de zece ani functia de director al CET Govora, uzina care produce energie termica, energie electrica si abur industrial pentru Oltchim si Uzinele Sodice Govora.

Mihai Balan a fost ales pentru a prelua conducerea Oltchim, potrivit declaratiilor reprezentantilor guvernului in CA, datorita performantelor pe care le-a obtinut ca manager al CET Govora. CET Govora este o societate subordonata Consiliului Judetean Valcea si este cunoscuta ca avand cel mai mic pret pe gigacalorie din tara.

Tot marti, salariatii de la Oltchim, intr-o sedinta extraordinara, l-au revocat cu 1.654 de semnaturi, pe fostul lider de sindicat Mihai Diculoiu, numindu-l interimar in locul acestuia pe Corneliu Cernev, care s-a remarcat in ultima luna ca lider al protestatarilor de la Oltchim.

Luni seara, premierul Victor Ponta a anulat procesul de privatizare de la Oltchim dupa ce Dan Diaconescu, cel care castigase licitatia in 22 septembrie, nu a venit in termen legal cu suma de 45 milioane de euro pe care o oferise in schimbul pachetului majoritar de actiuni de la Oltchim.