Fostul director al Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, a declarat joi, la Curtea de Apel Bucuresti, unde se judeca recursul la hotararea prin care s-a decis insolventa Hidroelectrica, ca prin aceasta procedura compania poate fi salvata, informeaza Agerpres.

"Sunt toate sansele pentru salvarea acestei companii in cadrul actualei proceduri de reorganizare, insa vedem cu surprindere ca unii reprezentanti sindicali sprijina, cu tot dinadinsul, 'baietii destepti' care doresc sa anuleze tot ce s-a facut pana acum si sa-si reintre in drepturile pe care le stim si care au fost atat de aspru criticate si despre care se spunea ca nu le pot fi ridicate", a declarat Remus Vulpescu. Fostul director OPSPI a precizat ca sansele ca Hidroelectrica sa ajunga la faliment sunt din punct de vedere legal zero.

Curtea de Apel Bucuresti judeca joi recursul SC Alpiq Romenergie SRL, SC Alpiq Romindustries SRL si a sindicatului "Hidrosind" la decizia Tribunalului Bucuresti care a decis reorganizarea Hidroelectrica si demararea procedurii insolventei. Instanta a respins doua exceptii invocate de reprezentantii administratorului judiciar al Hidroelectrica si continua discutarea pe fond a cauzei. Judecatorii au anuntat ca vor amana pronuntarea in acest dosar cu o saptamana.