Compania Tarom are un nou Consiliu de Administratie, printre noii membri numarandu-se Dumitru Prunariu, Dan Pascariu, Lucian Isar si Marius Ghenea, a anuntat vineri, intr-o conferinta de presa, ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, potrivit Mediafax. Ceilalti trei membri ai CA al Tarom, prima companie de stat care beneficiaza de management privat, sunt Ciprian Ladunca, Valentin Macec si Heinrich Vystupil. "Administratorii, cu un mandat de patru ani, au datoria de a face compania Tarom profitabila", a spus ministrul Transporturilor. Viitorul CEO al companiei va fi ales de Consiliul de Administratie in prima sedinta, care ar putea avea loc miercuri, si va fi unul dintre membri.

Premierul Victor Ponta a declarat, la inceputul lunii septembrie, ca Tarom va fi probabil prima companie de stat care va avea manager privat, probabil chiar strain: "Tarom-ul va fi probabil prima companie care va avea un manager privat si este foarte posibil sa fie un manager, o personalitate din afara tarii, dar cu mare experienta in domeniu", a afirmat Ponta.

Compania Tarom este detinuta de Ministerul Transporturilor. Autoritatile s-au angajat fata de FMI sa instituie pana la finele anului management privat la mai multe companii de stat.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a mandatat, la finalul lunii iulie, asocierea PwC-D&B David si Baias-George Butunoiu sa recruteze managementul superior, respectiv directorii generali si membrii CA, pentru companiile aflate sub autoritatea institutiei cu o cifra de afaceri mai mare de 7,3 milioane euro.

Recrutarea managementului superior vizeaza companiile CFR SA (CFR Infrastructura), CFR Calatori, Tarom, CNADNR, Metrorex, Aeroporturi Bucuresti, Administratia Porturilor Maritime Constanta, Administratia Canalelor Navigabile, Aeroportul International Timisoara "Traian Vuia" si Telecomunicatii CFR.