Una dintre sectiile Oltchim va fi repornita luni, a afirmat ministrul economiei, Daniel Chitoiu, la inceputul sedintei de Guvern de miercuri. Potrivit acestuia, pana la sfarsitul saptamanii in curs vor fi platite salariile restante pe luna august, iar saptamana viitoare jumatate din salariile pe luna septembrie. Chitoiu a mai spus ca reprezentanti ai Ministerului Economiei, impreuna cu seful Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, vor pleca joi la Bruxelles pentru a discuta despre acordarea ajutorului de stat pentru Oltchim.

Secretarul de stat in Ministerul Economiei Rodin Traicu a declarat, miercuri, ca Executivul intentioneaza sa acorde combinatului chimic un ajutor de urgenta de 20 milioane euro, iar joi o delegatie romaneasca va discuta acest subiect la Bruxelles, potrivit Mediafax. Initial, Guvernul a cerut Comisiei Europene avizul pentru ca la Oltchim sa fie acordat un imprumut pana in 10 milioane euro.

Incepand cu 10 septembrie salariatii Oltchim au inceput o serie de proteste in urma carora fostul director al combinatului si intreaga echipa manageriala si-au dat demisia.

Oltchim a trecut si printr-un proces de privatizare care a esuat dupa ce castigatorul licitatiei din 22 septembrie omul de televiziune Dan Diaconescu nu a putut oferi suma pe care o licitase de 45 milioane de euro.

La Oltchim a fost numit director Mihai Balan iar Guvernul cauta solutii impreuna cu noua conducere a combinatului pentru repornirea celui mai mare agent economic din judetul Valcea.