Consiliul de Administratie al companiei TAROM a decis, miercuri, numirea lui Heinrich Vystoupil in functia de Director General Executiv. De asemenea, i-au desemnat pe Dan Pascariu si pe Valentin Macec pentru functiile de presedinte, respectiv vicepresedinte. Sorin Georgescu va indeplini atributiile de Director General pana la semnarea contractului de mandat de catre Heinrich Vystoupil.

Membrii Consiliului de Administratie au ales si patru comitete:

  • Comitetul Audit, cu Ciprian Ladunca - presedinte si Lucian Isar si Dan Pascariu - membri;
  • Comitetul de guvernanta corporativa, nominalizare si remunerare - Marius Ghenea presedinte, Dumitru Prunariu si Macec Valentin- membri
  • Comitetul Operational si de Siguranta - Dumitru Prunariu presedinte, Valentin Macec si Heinrich Vystoupil - membri
  • Comitetul Financiar si Administrarea Riscurilor - Lucian Isar presedinte, Ciprian Ladunca si Dan Pascariu - membri.

Membrii Consiliului de Administratie vor stabili modul de functionare si procedura de adoptare a deciziilor in cadrul Consiliului de Administratie si al Comitetelor consultative.

Compania Tarom are de saptamana trecuta un nou Consiliu de Administratie, printre noii membri numarandu-se Dumitru Prunariu, Dan Pascariu, Lucian Isar si Marius Ghenea, a anuntat vineri, intr-o conferinta de presa, ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi. Ceilalti trei membri ai CA al Tarom, prima companie de stat care beneficiaza de management privat, sunt Ciprian Ladunca, Valentin Macec si Heinrich Vystupil. "Administratorii, cu un mandat de patru ani, au datoria de a face compania Tarom profitabila", a spus ministrul Transporturilor. Viitorul CEO al companiei va fi ales de Consiliul de Administratie in prima sedinta, care ar putea avea loc miercuri, si va fi unul dintre membri.

Premierul Victor Ponta a declarat, la inceputul lunii septembrie, ca Tarom va fi probabil prima companie de stat care va avea manager privat, probabil chiar strain: "Tarom-ul va fi probabil prima companie care va avea un manager privat si este foarte posibil sa fie un manager, o personalitate din afara tarii, dar cu mare experienta in domeniu", a afirmat Ponta.

Compania Tarom este detinuta de Ministerul Transporturilor. Autoritatile s-au angajat fata de FMI sa instituie pana la finele anului management privat la mai multe companii de stat.

Cine este Heinrich Vystoupil

Potrivit site-ului de stiri si analize de aviatie, Airbuzz.ro, Heinrich Vystoupil, de origine austriaca, si-a inceput cariera in domeniul aviatiei in 1991 la KLM Cargo, ultima functie aici fiind de Cluster Manager Customer Service pe Europa Centrala si de Est. Ulterior, a fost angajat la Austrian Airlines, mai intai ca Quality Manager la departamentul cargo al companiei, iar mai tarziu ca Head of Sales Support & Marketing pentru piata austriaca.

Potrivit Airbuzz.ro, a ocupat apoi pentru 3 ani pozitia de manager general al Austrian Airlines Slovacia pana in 2006. Tot in acest an, a preluat operatiunile Austrian Airlines din Romania si Moldova.

Pentru cateva luni, la inceputul anului 2010, a ocupat poziyia intermara de director de vanzari, marketing si servicii cu clientii la compania low-cost romana Blue Air.

La sfarsitul lui 2010, a plecat din Romania lucrand ca senior consultant pentru Lufthansa Consulting GmbH.

Pana in mai 2012, a coordonat activitatea comerciala a Qatar Airways in Austria si Estul Europei.

Din iunie 2012, a fost Area Manager Business Development pentru Austria, Elvetia si Ungaria al transportatorului cargo UPS.