Compania PCC cere revocarea CA al Oltchim si intocmirea unui buget "realist" pentru 2013

de Corina Ionel     HotNews.ro
Luni, 22 octombrie 2012, 20:10 Economie | Companii

Unul dintre actionarii minoritari ai Oltchim, compania PCC, solicita revocarea intregului Consiliu de Administratie al combinatului chimic si alegerea unor noi membri prin vot cumulativ, revizuirea bugetului de venituri si cheltuieli pentru acest an si intocmirea unui buget "realist" pentru 2013, se arata intr-un comunicat al Oltchim transmis luni Bursei de Valori Bucuresti (BVB), potrivit Mediafax.

PCC, companie inregistrata in Germania, solicita Consiliului de Administratie sa prezinte un raport privind sistemul de distributie a produselor comercializate de Oltchim care sa evidentieze cota de profit a intermediarilor si sa propuna masuri de corectie.

Totodata, PCC solicita plata integrala a datoriei de 15,7 milioane lei a Oltchim catre Salrom, precum si punerea la dispozitia Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie a tuturor contractelor de achizitie publica cu o valoare egala sau mai mare de 500.000 euro.

Alte propuneri ale PCC vizeaza intocmirea de catre CA a unui raport privind contractele de sponsorizare si publicitate, precum si eliminarea costurilor extinse ale acestor acorduri.

Propunerile PCC completeaza convocatorul Adunarii Generale a Actionarilor Oltchim, programata pentru 5 noiembrie.

Incercarea de privatizare a Oltchim, derulata in luna septembrie, a esuat, intrucat Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului de actiuni detinut de stat, nu a adus dovezi ca detine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat sa o plateasca pentru titluri. PCC a participat la licitatie si a oferit 2,9 milioane de euro pentru preluarea Oltchim.

Ministerul Economiei detine 54,8% din actiunile combinatului chimic. In actionariat se mai regasesc compania germana PCC SE (18,32%) si fondul de investitii Carlson Ventures, inregistrat in Marea Britanie, care detine prin Nachbar Services 14,02% din titluri.

Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

753 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version