Complexul de fabrici MGC Topoloveni, fondat in anul 1901 si detinut in prezent de familia hotelierului libanez Mohammad Murad, a fost modernizat printr-o investitie totala de 14 milioane de euro. Vineri, 19 octombrie, complexul de fabrici modernizat a fost inaugurat oficial, dupa o ultima investitie in valoare de 3,7 milioane de euro - din care jumatate bani europeni - in vechea fabrica de prelucrare a fructelor si legumelor. Dupa ultima etapa de modernizare, MGC Topoloveni poate asigura capacitati de peste 30 tone pe zi de mancare gatita si specialitati traditionale. Odata cu inaugurarea a avut loc si lansarea gamei de produse traditionale - brandul " Bunatati de Topoloveni - fondat 1901". Noua gama va include specialitati traditionale, preparate dupa retete bine pastrate.

Inaugurarea fabricii de la TopoloveniFoto:

Daca in prezent complexul de fabrici are 150 de angajati, numarul acestora va creste in curand la peste 300, urmand sa ajunga in final la 1000 de angajati, in momentul in care fabrica va functiona la capacitate maxima.

MGC Topoloveni a investit in ultimii ani in extinderea complexului prin adaugarea unei fabrici de preparate din carne. "Compania a modernizat si vechea fabrica, construita in 1901, care produce conserve de legume si fructe. Ultima etapa a modernizarii, respectiv cea a fabricii vechi, a fost realizata printr-o investitie in valoare de 3,7 milioane de euro. In total, investitia in extinderea si modernizarea intregului complex, de la preluare si pana in prezent, insumeaza peste 14 milioane de euro", a declarat Nicolae Pauna, directorul general MGC Topoloveni.

MGC Topoloveni se implica activ si in relansarea productiei agricole si a industriei alimentare din zona, compania aprovizionandu-se cu materie prima de la peste 40 de producatori agricoli, iar in viitor isi propune sa creasca numarul acestora.

In cadrul evenimentului desfasurat vineri la Topoloveni, a fost preparata cea mai mare portie de mancare gatita pregatita in cel mai scurt timp.

La eveniment a fost prezent Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, precum si oficialitati locale care, impreuna cu locuitorii din Topoloveni, au vizitat complexul de fabrici. La pregatirea portiei gigant au fost folosite 1,5 tone fasole si peste 1500 de carnati, iar mancarea a fost gata dupa aproximativ o ora. Cei peste 3000 de participanti la eveniment au fost serviti cu peste 6000 de sarmale, 3500 de frigarui de pui 100% si peste 2500 de mici, toate din partea casei.

"Ceea ce dorim sa scoatem in evidenta prin portia imensa pregatita astazi este ca MGC Topoloveni are o capacitate de productie de peste 30 tone de mancare gatita si specialitati traditionale pe zi, ceea ce inseamna ca suntem pregatiti sa ajungem pe masa fiecarui roman. Credem ca gustul delicios al bunatatilor, retetele traditionale folosite si respectarea etapelor traditionale de preparare dovedesc ca la MGC Topoloveni tehnologia pastreaza traditia si ne vor ajuta sa castigam increderea consumatorilor si, mai mult decat atat, sa devenim ", a declarat Nicolae Pauna, director general MGC Topoloveni, in timpul evenimentului.

  • Complexul de fabrici de la Topoloveni, 111 ani de traditie

Istoria complexului incepe in anul 1901, cand a fost construita o fabrica de prelucrare a fructelor si legumelor. Aceasta s-a dezvoltat in urmatorii ani, devenind in 1941 una din cele mai importante fabrici ce aprovizionau cu marmelada soldatii aliati in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

In 2002 Fabrica de Conserve, Legume si Fructe Topoloveni a fost preluata de catre compania MGC Topoloveni, care detine si in acest moment complexul iar tehnologiile utilizate au fost imbunatatite in mai multe etape.

In ultimii ani MGC Topoloveni a investit progresiv in extinderea complexului prin adaugarea unei noi fabrici: Fabrica de Preparate din Carne. De asemenea, compania a modernizat si vechea fabrica de la 1901, care poarta acum denumirea de Fabrica de Conserve Legume-Fructe, Conserve Mixte si Preparate din Carne. Ultima etapa a modernizarii, respectiv cea a fabricii vechi, a fost realizata printr-o investitie in valoare de 3,7 mil. Euro.

Investitia in extinderea si modernizarea intregului complex, de la preluare si pana in prezent, totalizand peste 14 milioane de Euro, a fost realizata cu sprijinul Uniunii Europene, Banca Romaneasca si al Guvernului Romaniei, prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltarea Rurala, in cadrul Programului National pentru Dezvoltare Rurala. Compania isi propune sa investeasca in continuare in complexul de la Topoloveni.

Fabricile din cadrul complexului MGC Topoloveni detin certificate de export, utilajele moderne respecta toate standardele europene in materie de siguranta alimentara si calitate, iar intregul complex este certificat ISO 22000.

Suprafata totala a complexului este de aproape 6 hectare, pe care se afla Fabrica de Conserve Legume-Fructe, Conserve Mixte si Preparate din Carne si Fabrica de Sosuri.

In 2002, fabrica de conserve Topoloveni a fost preluata de catre compania MGC Topoloveni, apartinand familiei hotelierului libanez Mohammad Murad.

Omul de afaceri libanez Mohammad Murad mai detine lantul hotelier Phoenicia, fabrica de pateuri Mandy, lantul de restaurante Spring Time si a derulat in ultimii ani o serie de afaceri imobiliare, construind si vanzand peste 2.000 de apartamente.