Austriacul Heinrich Vystoupil a refuzat functia de director general executiv al Tarom, anunta Money.ro, care precizeaza ca motivul consta in faptul ca cele doua parti "nu s-au inteles asupra contractului".

Tarom era prima companie de stat pentru care se alesese un management privat.

Reprezentantii Ministerului Transporturilor au confirmat pentru Money TV ca Heinrich Vystoupil nu a acceptat conditiile specificate in contract.

In acest moment oficialii ministerului s-au reunit intr-o sedinta pentru a stabili pasii de urmat. La randul lor, membrii Consiliului de Administratie al Tarom spun ca vor cauta un inlocuitor din lista scurta de straini formulata de minister.

Prima sedinta a Consiliului de Administratie TAROM a avut loc saptamana trecuta. Atunci, membrii C.A. au decis numirea lui Heinrich Vystoupil in functia de Director General Executiv al societatii. Membrii CA al TAROM sunt Dumitru Prunariu, Dan Pascariu, Valentin Macec, Lucian Isar, Ciprian Ladunca si Marius Ghenea.

Heinrich Vystoupil, de origine austriaca, si-a inceput cariera in domeniul aviatiei in 1991 la KLM Cargo, ultima functie aici fiind de Cluster Manager Customer Service pe Europa Centrala si de Est. Ulterior, a fost angajat la Austrian Airlines, mai intai ca Quality Manager la departamentul cargo al companiei, iar mai tarziu ca Head of Sales Support & Marketing pentru piata austriaca.

Potrivit Airbuzz.ro, a ocupat apoi pentru 3 ani pozitia de manager general al Austrian Airlines Slovacia pana in 2006. Tot in acest an, a preluat operatiunile Austrian Airlines din Romania si Moldova.

Pentru cateva luni, la inceputul anului 2010, a ocupat pozitia interimara de director de vanzari, marketing si servicii cu clientii la compania low-cost romana Blue Air, controlata de omul de afaceri Nelu Iordache, care prin intermediul fimei sale de constructii Romstrade a beneficiat de mai multe contracte publice in ultimele guvernari.

La sfarsitul lui 2010, a plecat din Romania lucrand ca senior consultant pentru Lufthansa Consulting GmbH.