Consiliul de Administratie al Tarom l-a numit in functia de director general pe Christian Edouard Heinzmann, fost presedinte al Luxair, compania nationala de transport aerian a Luxemburgului, anunta Mediafax.

Heinzmann, cetatean belgian cu o experienta de peste 25 de ani in industria aviatica, isi va incepe mandatul la Tarom pe 19 noiembrie cu un contract pe patru ani, avand functia de chief executive officer and accountable manager.

Totodata, Consiliul de Administratie al Tarom l-a numit pe Michael Moriaty in pozitia de director general adjunct, cu functia de chief financial officer.

Moriaty este cetatean britanic si are o experienta de peste 33 de ani in managementul financiar din industria aviatica in Marea Britanie, SUA, Japonia, Tailanda, Bangladesh, Scandinavia, Olanda si Columbia.

El isi va incepe activitatea pe 12 noiembrie, cu un contract pe un an.

"Consiliul de Administratie este foarte incantat de faptul ca cei doi executivi au acceptat sa se alature echipei manageriale a TAROM. Dl. Heinzman are abilitatile, calificarile si expertiza necesare pentru a conduce o companie cu complexitatea Taromului, intrucat are experienta manageriala de necontestat in toate cele patru domenii de interes: operational, comercial, tehnic si financiar. Totodata, unul dintre criteriile principale in alegerea dlui Heinzmann a fost experienta sa in elaborarea si implementarea cu succes a unei strategii de restructurare intr-o companie aviatica nationala (Luxair, n.r.)", a declarat intr-un comunicat presedintele CA, Dan Pascariu.

El a adaugat ca cei doi au fost numiti la conducerea Tarom deoarece in prezent in Romania nu exista persoane cu o experienta relevanta specifica stadiului in care se afla operatorul aerian si care sa-si asume mandatul de a transforma compania intr-o structura eficienta, profitabila si capabila sa se autofinanteze.

"Totodata, misiunea celor doi este sa contribuie la un plan de succesiune, care sa ne permita ca, la expirarea contractelor, sa numim manageri romani, potriviti pentru aceste pozitii cheie, de CEO si CFO. Pentru alte pozitii manageriale, CA va sustine solutii de guvernanta corporativa tipica, prin care oameni din organizatia Tarom vor fi promovati cu prioritate in astfel de functii", a mai spus Pascariu.

Saptamana trecuta, Heinrich Vystoupil, desemnat director general al Tarom in urma procesului de recrutare, a renuntat la aceasta pozitie si a fost revocat si din Consiliul de Administratie. Vystoupil, fost sef al reprezentantei in Romania si Moldova a Austrian Airlines, a fost numit la 17 octombrie director general de catre CA.

Ministerul Transporturilor a mandatat in iulie asocierea PwC-D&B David si Baias-George Butunoiu sa recruteze managementul superior, respectiv directorii generali si membrii CA, pentru companiile aflate sub autoritatea institutiei cu o cifra de afaceri mai mare de 7,3 milioane euro.