CFR Infrastructura si compania belgiana Euro Station vor infiinta o societate comerciala pentru reabilitarea si extinderea infrastructurii din Bucuresti, incluzand si Gara de Nord. Negocierile au loc in urma Memorandumului de Intelegere semnat intre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii din Romania si Ministerul Transporturilor din Regatul Belgiei cu privire la cooperarea in domeniul lucrarilor de infrastructura pentru modernizarea, reabilitarea si extinderea infrastructurii de transport in zona Bucuresti, incluzand complexul "Gara de Nord", cea mai importanta statie de cale ferata din cadrul sectoarelor romanesti ale coridoarelor paneuropene de transport feroviar IV si IX, semnat la Bucuresti in septembrie 2011, informeaza Mediafax.

Potrivit unei note a Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, prezentate in sedinta de marti a Guvernului, la sfarsitul lunii iulie, partea romana a propus o versiune finala care cuprindea toate punctele dorite de ambele parti, acestea agreand o forma a actului constitutiv, sub rezerva aprobarii de catre Euro Station.

La 12 septembrie avocatii partii belgiene au comunicat o noua versiune a actului constitutiv in care s-au regasit modificari de substanta asupra carora partea romana isi exprimase deja punctul de vedere si, in aceasta situatie, au fost reluate negocierile.

Viitoarea firma va fi inregistrata in Romania, ca SA, societate de proiect, fara activitati de transport feroviar.

Compania Euro Station deruleaza in Belgia si in alte tari activitati de arhitectura, inginerie, constructii si management de proiect.