Premierul Victor Ponta s-a intalnit joi la Guvern cu reprezentantii American Romanian Business Council (AMRO), organism care reuneste principalele companii americane prezente in Romania, printre care Chevron, Exxon Mobil, Eli Lilly, Johnson & Johnson, Metlife, Smithfield Foods, AMGEN si ADM. "Guvernul vrea sa continue si sa extinda parteneriatul economic cu mediul de afaceri american, indeosebi in domeniul energiei si in cel al agriculturii", a spus Ponta, potrivit unui comunicat de presa al Executivului.

Investitiile americane sunt binevenite pentru Romania, ele avand un rol important in crearea de locuri de munca si in promovarea Romaniei drept unul dintre cei mai importanti parteneri ai Statelor Unite ale Americii, a mai spus Ponta.

Premierul a declarat ca autoritatile romane si companiile americane trebuie sa dezvolte impreuna parteneriate public-private care sa produca beneficii mutuale.

Presedintele AMRO, Eric Stewart, a spus - citat de comunicatul mentionat - ca vrea ca si relatiile economice bilaterale sa fie la fel de stranse precum cele politice.