Salariatii de la Oltchim au iesit din nou miercuri sa protesteze in curtea societatii, desi li s-a spus ca ar putea primi in cursul acestei zile salariile intregi pe luna septembrie, scrie Agerpres.

"Sunt vreo trei sute de oameni iesiti la protest, numarul grevistilor foamei a crescut la sase, dar nu vom renunta pana cand promisiunile conducerii si autoritatilor nu se vor concretiza. Avem garantia ca, in cursul zilei, vor fi date salariile in intregime pe luna septembrie plus concediile de odihna si alte drepturi din contractul de munca. In aceste conditii am putea renunta la deplasarea de maine (n.r. joi) spre Bucuresti", a declarat, miercuri, liderul protestatarilor, Corneliu Cernev.

Potrivit acestuia, exista informatii ca tot in cursul zilei de miercuri ar putea fi pornita si a doua sectie a combinatului - Propenoxid - dupa ce la inceputul lunii octombrie fusese repornita Sectia electroliza cu membrana.

Un protestatar de la Oltchim aflat in greva foamei a lesinat, el avand nevoie de ingrijiri medicale pe care le-a primit la infirmeria combinatului.

Salariatul, aflat in greva foamei de mai bine de 48 de ore, a fost luat de urgenta de medicii aflati pe platforma chimica si dus la ambulatoriul Oltchim unde i s-au administrat perfuzii.

SC Oltchim SA a traversat o perioada dificila din punct de vedere economic incepand cu luna august, cand combinatul valcean a fost inchis din cauza datoriilor. Dupa o tentativa nereusita de privatizare si dupa schimbarea vechii conduceri la inceputul lunii octombrie s-a reusit repornirea primei sectii.

La inceputul acestei saptamani muncitorii de la Oltchim au iesit din nou in strada nemultumiti de faptul ca nu au primit salariile pe septembrie. O alta nemultumire a vizat nefunctionarea combinatului la o capacitate de macar 65%.