Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a anuntat joi la Arad ca Oltchim va lucra la o capacitate de 65% la mijlocul lunii decembrie si ca exista resurse financiare pentru asigurarea salariilor la combinatul valcean in acest an, informeaza Agerpres.

"In prezent Oltchim lucreaza la o capacitate de 15%, urmand ca saptamana viitoare sa fie deschise alte trei sectii de productie, avand asigurat capital de lucru. S-au platit salariile restante pentru luna septembrie, iar conducerea sindicatului negociaza cu muncitorii aflati in greva foamei pentru a-i determina sa renunte la protest", a declarat ministrul Liviu Pop intr-o conferinta de presa.

Amintim ca angajatii de la combinatul Oltchim Ramnicu Valcea au primit joi salariile restante pentru luna septembrie, iar conducerea sindicatului negociaza cu muncitorii aflati in greva foamei, pentru a-i determina sa renunte la protest, potrivit Mediafax.

Presedintele interimar al Sindicatului Oltchim, Corneliu Cernev, a declarat ca salariile pentru luna septembrie au fost virate pe cardurile muncitorilor, spunand ca spera ca pana la sfarsitul lui noiembrie oamenii sa primeasca si banii pentru luna octombrie.

Angajatii Oltchim au decis, miercuri, sa suspende protestele dupa ce au fost anuntati ca restantele salariale pentru luna septembrie le vor fi achitate joi.

Aproximativ 300 de salariati ai combinatului Oltchim Ramnicu Valcea au protestat, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, in fata pavilionului administrativ, cerand ca premierul Victor Ponta sa vina sa le explice de ce Guvernul nu si-a onorat promisiunile.